MARKO VUČETIĆ: “Kolinda Grabar-Kitarović misli da je Bog predsjednik neba”

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas je održala govor na komemoraciji hrvatskom vojniku Josipu Briškom, koji je stradao u napadu u Afganistanu.

Bilo je u njem mnogo patetike i prizivanja Boga s raznih strana i za razne namjene, a obračajući se obitelji pokojnog vojnika predsjednica je rekla: “Zamolit ću Boga da vam pruži utjehu, a Josipa primi u kraljevstvo nebesko”.

Bilo je dosta reakcija na to patetično obraćanje okupljenima, a posebno na predsjedničinu prisnu vezu s Bogom.

Reagirao je i Marko Vučetić, filozof, saborski zastupnik, koji je na Facebooku napisao:

“Kolinda Grabar-Kitarović misli da je Bog predsjednik neba. Sad mi je sve jasno. Naši političari ne vjeruju u Boga, oni ga izabiru i biraju. Još jedna enigma manje. Kolinda i kolega Bog”.

Podsjetimo, na komemoraciji predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je rekla:

“Neizmjerno mi je tužno i bolno govoriti pred vama. U trenu kad sam primila vijesti o stradavanju nadala sam se i molila da će nas najteža vijest mimoići. Ubrzo je nadu zamijenila tuga. Nastao je osjećaj nemoći. Sad mu možemo pomoći samo molitvom i vjerom u vječni život.

Njegova besmrtna duša je u društvu anđela i hrvatskih ratnika.

Tu sam da podijelim tugu i ponos. Riječi svih koji su ga poznavali jasno govore što je značio Hrvatskoj. Bio je izvor radosti i ponosa. Nije se bojao. Imao je sve vrline koje krase vojnika, ljudske vrline pravog domoljuba.

Nije htio ostati prosječan. Izabrao je najteži put. Život je posvetio služenju Hrvatskoj, spreman bilo gdje stati u obranu domovine. Pitamo se zašto nas najbolji napuštaju prvi. Odgovor nadilazi sposobnosti ljudskog rasuđivanja.

Svaki dan njegove službe potvrđuje odanost domovini, njegovu ljudsku dobrotu. U Afganistanu je ljudima pružio trunku nade u bolju budućnost. Podmukli napad ga je zaustavio. Ostaje praznina, ali Josip će uvijek biti među nama. Prazninu koja ostaje neće ispuniti vrijeme, nastavit ćemo živjeti za Josipove ideale.

Obitelj, znam da vas niti jedna moja riječ ne može utješiti. Zamolit ću Boga da vam pruži utjehu, a Josipa primi u kraljevstvo nebesko”.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/marko.vucetic.7921/posts/447976312717530″ bottom=”30″]

Komentiraj