MARKO VUČETIĆ: Koliko Plenkovićev HDZ nema veze sa Sanaderom najbolje svjedoči Kalmeta

Nakon što je završila sudska trakavica oko afere Fimi media i uz nekadašnjeg čelnika HDZ-a i premijera Ivu Sanadera osuđen i HDZ, oglasio se sadašnji čelnik HDZ-a i premijer Andrej Plenković i rekao kako oni nemaju nikakve veze s tadašnjim rukovodstvom i da “ne žele preuzeti bilo kakvu vrstu odgovornosti”.

Mnogo je primjera kako ta “veza” postoji a na jednu od njih je podsjetio Marko Vučetič, bivši saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Zadra.

Ovo je njegova objava na Facebooku:

Koliko Plenkovićev HDZ nema veze sa Sanaderovim HDZ-om, vidljivo je u mnogim lokalnim sredinama. U Zadru je glavni Plenkovićev HDZ-ovac Božidar Kalmeta, nekadašnji Sanaderov ministar, baš kao što je bio i glavni Sanaderov HDZ-ovac u Zadru.

Dakle, čovjek veze nema sa Sanaderom. Zatim slijedi Šime Erlić, koji je bio premlad da bi bio Sanaderov HDZ-ovac, ali mu je otac bio primjerenog uzrasta da osjeti sve blagodati geneze ove stranke, osobito kada je u pitanju poznati zadarski kafić Kolona.

Šime Erlić je Kalmetin HDZ-ovac i nema veze sa svojim ocem protiv kojeg se vode sudski postupci, baš kao što nema veze ni s Božidarom Kalmetom koji je bio glavni Sanaderov zadarski HDZ-ovac. Šime je isključivo povezan s Plenkovićevim Kalmetom.

Nadalje, Plenkoviću nije problem platiti milijunske iznose jer njegova stranka ne izvlači novac. Novac je izvlačila Sanaderova stranka, a kako Sanadera u stranci više nema, Plenković ima čime platiti pravomoćnom presudom određenu kaznu.

Sve je logično jer ništa nije povezano i nitko nema veze s onim drugim, a često ni sa samim sobom. Zato je ovo potpuno drugačiji HDZ od nekadašnjeg.