MARKO VUČETIĆ: Građanska nepismenost ne vidi koje politike i političari stoje iza ovih prosvjeda

Bivši saborski zastupnik, aktualni predsjednik Gradskog vijeća Zadra, Marko Vučetić, komentirao je prosvjede u Zagrebu i tko stoji iza njih.

Na Facebooku Vučetić piše:

Profesorica Sanja Barić danas je, gostujući u emisiji Nedjeljom u 2, objasnila što bi uslijedilo nakon uspjeha referenduma kojim bi se zabranile COVID-potvrde, a to je obvezno cijepljenje. Državi ništa drugo ne bi preostalo, a dužna je poduzimati mjere protiv pandemije.

Govorio sam o građanskoj nepismenosti koja ne vidi koje politike i koji političari stoje iza ovih prosvjeda.

Cijepljenje uistinu jest pravi odgovor na zdravstveni aspekt pandemije, a građanski odgoj je pravi odgovor na problem građanske nepismenosti.

Tada će građani vidjeti da branitelji ljudskih prava ne mogu biti i nisu oni koji se protive pravima manjinskih zajednica ili pravima žena.

Shvaćam kako djeluje mehanizam straha od smrti – on zaslijepi racionalnost kako bi, metodom projiciranja vlastitog straha, racionalne ljude mogli proglasiti kukavicama ili izdajnicima kojih se treba odreći.

Takvi ljudi – prestrašeni, iracionalni i poneseni masom – aplaudiraju sadržajima koje redovito pronalazimo u Bujici, Narodu.hr i ostalim promicateljima specifične vizije humanosti.