MARIO STANIĆ: Na Luku Modrića je pao 20 godina nakupljan teret

Podijelite članak
Foto: N1 screenshot
Foto: N1 screenshot

Proslavljeni hrvatski nogometaš Mario Stanić gostovao je na N1 televiziji i pričao je vrlo zanimljivo o stanju u hrvatskom nogometu.

Odgovorio je i na pitanje znaju li ljudi kako se kod nas bira predsjednik HNS-a.

“Cijela priča je jednostavna, ali ajmo je zakomplicirati. Nismo toliko naivni, u našem timu stoje mladi pravnici i reagirat ćemo na svako krivo interpretiranje Statuta. Ja vam garantiram da imamo kvalitetnu podršku za Šimića. Ono što je poruka je da mi nismo protiv nastavka slijeda stvari, ali želimo odgovornost županijskih saveza. Šaljemo poruku odgovornosti zašto su glasali za ovaj smjer”, kazao je Stanić pa nastavio:

“Mislim da je Ladić dobro rekao kad je rekao da postoje pritisci ali mi ni danas nemamo kriterije po kojima se biraju predsjednici ili izbornik reprezentacije. Šok terapija je jedina terapija kod nas. Bio je Kovač i reprezentacija je odigrala dobro pa je krenula kalvarija, pa je došao Čačić i reprezentacije je reagirala, pa je došao Dalić. Pitam vas je li se netko pitao koji su kriteriji. Je li netko iz Saveza došao i rekao da izbornika možemo platiti toliko i toliko i je li moguće da bude 5 puta više plaćen od premijera. Stranci strahovito skupo koštaju i ne znam mogu li prepoznati naš mentalitet. Imamo dobre trenere”, rekao je Stanić pa ‘secirao’ izbornika Zlatka Dalića.

“Dalić je došao u nezgodnom trenutku. Mislim da je napravio veliki pomak ali što će se dogoditi kada izgubi prvu utakmicu? Oni će ga potrošiti, jedino je Bilić imao drugi ciklus. Ovo je strategija, bit ćeš izbornik dok ne izgubiš”, misli Stanić koji je rekao nekoliko rečenica i o Zdravku Mamiću.

“Zar on nije sam svojim ponašanjem i izjavama dovoljno rekao o sebi i nije li stvarno pokazao tko je gazda. Zdravko je na poziciji savjetnika. Koliko utječe? Nemam pojma, ali vjerojatno puno. Ne zanima me, mi smo koncentrirali na povjerenje. Mamić kao osoba koja je puno odradila i glasi kao mecena će otići prije ili kasnije. Ne znam gdje će otići. Mi smo svjedoci više optužnica koje idu uz reprezentaciju, imamo situacije maltretiranja igrača pred utakmicu. Smatram da je na Luku Modrića pao sav teret 20 godina koji se nakupljao i vještim manevrima je doveden u tu situaciju. Neka mi kaže tko bi napravio drugačije i sav teret preuzeo na sebe. Luka će s tim živjeti ali razumijem delikatnost situacije. Oni koji najviše pljuju bi se trebali zapitati kako bi reagirali. Treba se pitati zašto je doveden u tu situaciju”, rekao je Stanić za N1.

 

 

 

 

Komentiraj