MARIO MIHALJEVIĆ O DORI: Da bih prošao moram pobijediti vlastitog sina, a to srcu nije lako

Podijelite članak

Naš proslavljeni radijski voditelj, čovjek koji se proslavio sjajnim pjesmama koje je napisao za popularne pjevače, Mario Mihaljević, i ove je godine na “Dori”, ali oslikava nevjerojatnu situaciju u kojoj se među ostalim za prolaz bori protiv vlastitog sina.

Ovo je njegova objava na Facebooku:

ZA RUBRIKU “VJEROVALI ILI NE”
(oprosti Goran Arunović što te imitiram)

Večeras će u Opatiji dvorani “Gervais” netko pjevati “Golubove” Branka Mihaljevića na retrospektivi Ive Robića. Istodobno na generalnoj probi “Dore” u drugoj dvorani, ja, njegov sin Mario, pratit ću kako Zdenka Kovačiček izvodi moju pjesmu “Love,Love, Love”, a njegov unuk i moj sin Branimir slušati zajedno sa svima nama njegovu pjesmu u interpretaciji Indire. Istodobno pjesme tri generacije.

Dan za pamćenje mama Miroslava, zar ne?

Iako ćemo Branimir i ja biti prvi puta kao autori izravni konkurenti, ovo nije prvi puta da se sudare dva Mihaljevića. 1975. godine, kada se Branimir rodio ogledali smo se otac i ja na “Beogradskom proleću” na večeri starogradskih pjesama. Moja pjesma u izvedbi Dragana Stojnića dobila je nagradu publike, a tatina koju je pjevala moja prijateljica na FB-u Anica Zubović je ostala nenagrađena. Dakle u izravnim obiteljskim ogledima pobjeđujem ja, a za utjehu Branimiru – pobjeđuje mlađi.

Ovdje sam s razlogom stavio sliku s Duškom Mandićem, inače producentom “Dore” jer moj prvi autorski pokušaj da odem na Euroviziju datira iz 1982. godine. s grupom “Srebrna krila” (čiji je Duško bio član) i pjesmom “Julija”. Bili smo najbolji od radio stanica ali otišla je grupa “Aska”. Bilo je to prije 38 godina. Toliko je tada imala godina i moja ovogodišnja interpretatorica Zdenka.

Na Jugoviziji sam nagodinu pobijedio sa “Džuli”, a bio i drugi s “Novim fosilima”. U Jugoslaviji sam kao autor imao šest plasmana među prva tri.

U Hrvatskoj sam plasman među prva tri imao prošle godine s “Brutalerom” zajedno s Branimirom uz koga su autorski ili koautorski vezana sva moja sudjelovanja na “Dori”.

Branimir je jednom s grupom “Feminem” pobijedio na “Dori”, još jednom bio s Frankom u Portugalu i tako ćemo zauvijek ostati upisani da smo jedini otac i sin koji su sudjelovali u povijesti “Eurosonga” zastupajući različite zemlje.

Ako bih pobijedio ove godine bio bih uz Zrinka Tutića jedini živući autor koji je zastupao dvije zemlje. Nešto kao Robert Prosinečki.
Ali za to treba pobijediti vlastitog sina što srcu nije lako. Šmrc.

PS: Možda sam bio malo dug, ali kako kaže moj prijatelj Milivoj Pašiček – mi smo novinari starog kova.

Komentiraj