MARIO CVITANOVIĆ UOČI HAJDUKA: Idemo po pobjedu jer to je filozofija Dinama

Podijelite članak
Foto: GNK Dinamo
Foto: GNK Dinamo

Glavni trener GNK-a Dinamo Mario Cvitanović i kapetan momčadi Domagoj Antolić održali su presicu uoči hrvatskog derbija na Poljudu protiv Hajduka.

“Čeka nas derbi, to je poseban ugođaj, posebna utakmica vrijedna tri boda. Na nama je da prezentiramo klub, sebe, poziciju na ljestvicu i potvrdimo sve ovo što smo radili i na čemu ustrajemo svaki dan od početka prvenstva. Nema uzbuđenja i straha, to je najbitnije, jer se bavimo nogometnom, radimo ono što volimo i u čemu uživamo. Dosta smo radili, pričali i grupno i pojedinačno te igrači željno očekuju derbi. I, sve je na terenu. Jedva čekamo da istrčimo na teren i zaigramo nogomet “, rekao je Mario Cvitanović u uvodu.

“Momčad s nestrpljenjem očekuje utakmicu u dobroj atmosferi. Remi s Osijekom nas nije nimalo poljuljao već samo dodatno mobilizirao. Analizirali smo cijeli tjedan gdje smo griješili i sutra očekujemo da ćemo biti puno puno bolji”, nadodao je kapetan Domagoj Antolić.

S obzirom na veliku koncentraciju kvalitete, postoji način da sve zadovoljite? Možda momčad samo za prvenstvo i samo za kup?

“Nećemo ići u tom smjeru, sve ovisi o trenutku, o stanju svakog pojedinca tko će konkurirati za koju utakmicu. Ne možemo predvidjeti tko će igrati koju utakmicu, odnosno igrat će igrači koji su u najoptimalnijoj formi, jer se naši ciljevi jasno znaju. Nema kalkuliranja, svaka utakmicu želimo dati priliku najboljima. Vrlo teško sve igrače možemo zadovoljiti. Naravno da bi želio da svi igraju i da pokažu svoju kvalitetu, ali nije samo utakmica prilika da se pokaže sve, tu su i treninzi koji određuju tko će zapravo igrati. Jedino si oni sami kroz rad mogu pomoći i onaj tko dobije priliku moraju je iskoristiti i zadržati”, rekao je trener Dinama i odgovorio na pitanje hoće li mijenjati formaciju s obzirom na veliku konkurenciju u veznoj liniji povratkom Ademija.

“Svaki igrač je bitan, isto tako i Ademi. Veseli me njegov povratak kako s karakterne tako i igračke strane. Donosi nam novu dimenziju i kvalitetu i njegovu stanje određuje minutažu. Prema njemu imamo malo viši respekt od drugih igrača zbog njegovog izbivanja i značaja na momčad. Ali, utakmice su te koje određuju tko će igrati i koliko će igrati. Veseli da je velika gužva, ovaj tjedan smo rotirali i tražili optimalnu formaciju i igrače za određenu formaciju i ideju”, dodao je Cvitanović i nastavio:

“Ne zanima me igramo li kući protiv Istre ili u gostima protiv Hajduka. Želim da Dinamo ima prepoznatljivu igru, stav, gard i ideju. Želim razmišljanje da na svaku utakmicu idemo po pobjedu jer je to filozofija Dinama. Ja želim i živim na takav način. Ne zanima me protiv koga igramo, želim dobru igru, pozitivan stav, karakter, vjeru u sebe, poniznost i čvrsto stajanje na zemlji. Dinamo uvijek ima velika očekivanja, na takav način funkcioniramo”, rekao je trener Dinama i za kraj ‘secirao’ Hajduk.

“U zadnjim utakmicama su dosta miješali sustave i igrače, vidjet ćemo s kojim sustavom će igrati, ali znam s kojom idejom će igrati. Pripremali smo ovaj tjedan treninge i utakmice da budemo spremni za više sustava i ideja. Imaju dobru i prepoznatljivu igru prema naprijed. Želim da sutra pokažemo na terenu o našim taktičkim varijantama. Zanima me samo Dinamo i kako ćemo mi izgledati”, zaključak je Cvitanovića, a stoji na webu GNK Dinamo.

 

Komentiraj