MARIN ČILIĆ: Želim uspjeh s Hrvatskom i Grand Slam

Hrvatska Davis Cup reprezentacija priprema se u Torinu gdje će tijekom sljedećih nekoliko dana nastupiti na jednom od tri turnira završnice Davis Cupa. U odsustvu Borne Ćorića puno se očekuje od prvog hrvatskog reketa Marina Čilića kojeg krasi vrlo dobra forma.

Piše: Tomislav Pašiček (Media servis)

Izbornik Vedran Martić složio je sastav Davis Cup reprezentacije koja će u Torinu igrati protiv Australije i Mađarske. Hrvatske boje u Italiji branit će par Mektić – Pavić, Borna Gojo, Nino Serdarušić i Marin Čilić, po ATP ljestvici 30. igrač svijeta, a po tome najbolje rangirani hrvatski reket. Motiv mu je naravno u tekućoj godini probati s Hrvatskom napraviti veliki uspjeh u Davis Cupu. Prvi suparnici u Torinu u četvrtak su Australci koji će nastupati bez najveće zvijezde Kyrgiosa, a u nedjelju slijedi obračun s Mađarima.

“Sigurno neće biti lako, ali smo pozitivni i atmosfera je odlična. Još jedanput da naša mala nacija dođe u završni dio Davis Cupa bio bi samim time veliki rezultat”, poručio je Čilić kojeg vjerojatno u prvom meču čeka Australac Alex De Minaur. Međusobni im je omjer 1:1, a De Minaur je već ove godine pobijedio našeg tenisača.U prvoj fazi natjecanje se održava u šest skupina, a nastavak igranja izborit će šest pobjednika skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Marin Čilić je za Media servis rezimirao aktualnu sezonu.”Jako sam zadovoljan cijelom sezonom, pogotovo drugim dijelom sezone od osvajanja Stuttgarta pa srebrom na Olimpijskim igrama. Slijedilo je finale u Moskvi, osvojenim turnirom u St. Petterburgu, što mi je bila dvadeseta titula. Ono što me najviše raduje je što sam pronašao odličnu formu, sjajnih deset mečeva u Rusiji i sjajan završetak sezone i veliki motiv za narednu godinu”, rekao je Marin Čilić za Media servis.

Foto: Dana Anders

A u toj 2022. koja nam se bliži Čilić ima veliku želju.

“Generalni cilj je pokušati osvojiti još jedan Grand Slam. To je ono za što radim i za što se dižem svaki dan i dolazim na trening. To mi daje veliki motiv”, priznao je najbolji hrvatski tenisač.

Najveći motiv da ustraje i da i dalje bude pri vrhu svjetskog tenisa dala mu je obitelj. I to sve veća obitelj jer Marin i Kristina već imaju dva sina. Viti je Čilić posvetio 20. trofej u karijeri, a lako je moguće da se među sinovima kriju i teniski nasljednici.

“Kod Balda već postoji. On igra opasno. Već od Stuttgarta je krenuo teniskim stopama i ne ispušta reket iz ruku. Pokazuje dobru koordinaciju i motiv pa ćemo vidjeti”, rekao je Čilić.

33- godišnji tenisač iz Međugorja s ponosom ističe i svoju zakladu. Ovih dana pokrenut je natječaj za četvrtu generaciju stipendista.

“Nisam uopće očekivao da možemo doći do ove razine. Nekako se sve lijepo posložilo zahvaljujući donatorima, volonterima i našem malom timu koji je napravio sjajan posao oko svega. Veseli me što četvrtu generaciju zaredom imamo za stipendiste. Još je natječaj otvoren do 7. prosinca za sve one mlade koji se nisu prijavili neka se prijave”, zaključio je Marin Čilić.