MARIN ČILIĆ PRIJE KOLUMBIJE: Svjesni smo naše kvalitete

NIJE USPIO: Čilić izgubio u Marseilleu - Australac imao više

Pred hrvatskom Davis Cup reprezentacijom je kvalifikacijski meč za Svjetsku skupinu protiv Kolumbije u Bogoti. Velike nade polažemo u Marina Čilića, od ponedjeljka petog igrača svijeta na ATP listi – što mu je najbolji ranking karijere.

“Definitivno da su posljednjih dvanaest mjeseci bili uspješni za mene, od osvajanja Cincinnatija i Basela prošle godine, polufinala Bercyja do finala Wimbledona ove godine. Stvarno sam imao jako dobrih rezultata, a najviše me veseli što sam u posljednjih nekoliko mjeseci, od početka zemljane sezone, uspio pronaći nevjerojatnu konstantu u svojoj igri. To me veseli jako i daje mi veliki motiv za narednih 12-18 mjeseci, gdje se nadam da mogu nadograditi ovaj sjajni renking“, poručio je Čilić za Media servis. Uvjeti u Bogoti su sve samo ne normalni jer igra se na 2600 metara nadmorske visine.

„Zrak je rijedak, čovjek se puno brže zadiše, teško je izdržati duge izmjene, loptica leti. Posljednja dva dana smo uspjeli pronaći dobar način igre. Neće biti jednostavno ali vjerujem da smo svejedno veliki favoriti za prolazak dalje“, smatra Čilić. Od Marina se očekuje da kao najbolje rangirani igrač Hrvatskoj donese dva boda u pojedinačnim mečevima.

„Nadam se da ću krenuti dobro od prvog dana. Tu je prvi put s nama Viktor Galović, većina nas se susrela s njim prvi put na treninzima. Igra stvarno jako dobro, dosta ofenzivno i vjerujem da može napraviti dobre rezultate protiv Kolumbijaca. Svjesni smo naše kvalitete, došli smo po pobjedu i ostanak u Svjetskoj skupini“, rekao je Čilić.

Ne bude li iznenađenja na izvlačenju u četvrtak njegovi će suparnici u Bogoti biti Alejandro González, trenutno 484. na ATP listi, i Santiago Giraldo, trenutno 131. S Gonzálezom se još nije sastao, a protiv Giralda vodi 4:1, s tim da je njihov posljednji okršaj, i to jedan od dva na zemlji, pripao Kolumbijcu, preklani u Ženevi. Meč počinje u petak u 17 sati.