MARIN ČILIĆ: Kako pronaći izgubljenu formu?

Podijelite članak

Kada bismo zbrojili samo one bodove koje je hrvatski tenisač Marin Čilić osvojio u ovoj kalendarskoj godini, sa 11. mjesta koje trenutačno zauzima na ATP ljestvici, naš bi prvi reket “skliznuo” do 82. mjesta iste ljestvice.

Izvor: Media servis

Poraz koji se dogodio prije dva dana u 2. kolu Budimpešte od urugvajskog tenisača Pabla Cuevasa s 5-7, 7-6 (6), 7-6 (3), četvrti je Čilićev uzastopni poraz na ATP Touru, a od njegove posljednje pobjede na Touru prošlo je 50 dana (6-3, 6-4, protiv Dušana Lajovića u 2. kolu Indian Wellsa).

Prije početka turnira u Budimpešti, Čilić je na tiskovnoj konferenciji najavio svoj nastup u glavnom gradu Mađarske: “Mentalno i fizički osjećam se dobro. Početak sezone za mene nije bio dobar, imao sam problema s koljenom, nisam imao konstantnu formu na zadnja tri, četiri turnira. Očekivao sam kako ću ući u formu, ali još ju nisam pronašao. Ipak, znam kako dobro treniram, treba mi nekoliko mečeva kako bi došao do dobre turnirske forme…”

Nažalost, u Budimpešti je odigrao samo jedan meč, doduše na terenu je proveo 3 sata i 13 minuta, tako da je fizički sigurno dobar. Koliko je dobar mentalno poslije Budimpešte, veliko je pitanje, jer nije ostvario svoj osnovni cilj zbog kojeg je došao na ovaj turnir: odigrati što veći broj mečeva i vratiti izgubljenu formu i samopouzdanje. U sljedeća dva mjeseca, Čilić mora prije Wimbledona braniti više od tisuću bodova, a posebno su u toj priči za njega značajni turniri u Rimu gdje brani polufinale, Roland Garrosu na kojem je prošle godine igrao četvrtfinale, te posebno Queensu, u kojem brani titulu do koje je lani došao pobjedom u finalu protiv Novaka Đokovića.

I mada se radi o najdužoj rezultatskoj krizi Marina Čilića otkada je postao igrač samoga vrha svjetskog tenisa, on je potpuno svjestan kako se stvari mogu brzo promijeniti i u drugom smjeru. Prije turnira u Dubaiju koji se igrao krajem veljače ove godine, Čilić je govoreći o ciljevima u ovoj sezoni rekao i ovo: “Mislim da mogu biti prvi na svijetu. Pitanje je samo kakva je konkurencija. Stvari se mijenjaju vrlo brzo. Mali napredak može donijeti veliku promjenu na listi. Nikada neću otpisati tu mogućnost…”

ATP sezona je još uvijek dovoljno “mlada” i ništa nije nemoguće, zapravo je za Marina sve “nemoguće jednostavno” – sve što treba učiniti za taj “mali napredak koji donosi veliku promjenu na listi”, to je, da treba napokon početi pobjeđivati!

Komentiraj