MARIJO POPOVIĆ: U Splitu ću maknuti sva obilježja koja podsjećaju na komunizam

S obzirom da živimo u 2021.godini čudi nas ponašanje mladog kandidata za gradonačelnika Splita SDP-ovca Ante Franića koji ponovno govori o nekim prošlim vremenima, kaže se u priopćenju Marija Popovića, kandidata za gradonačelnika Splita Ujedinjene desnice.

U nastavku Popović navodi:

Sramotno je kolega Franić što želite umanjiti važnost Domovinskog rata skraćivanjem istoimene ulice u korist prikupljanja jeftinih politikanskih poena dodvoravajući se onima koji veličaju zločinačku zvijezdu petokraku. Vaši istomišljenici u životnoj dobi od 18 do 108 godina okupljeni su u Udrugu antifašista grada Splita koja troši proračunski novac blateći i negirajući vlastitu državu u kojoj žive.

Umjesto da se kao mlada osoba okrenete budućnosti našeg grada, uporno nas vraćate u prošlost koja vam ne služi na čast. Vaša stranka sljednica je komunističke partije što vuče mnoge negativne stvari za sobom, a to Vam je kao navodno vrhunskom pravniku vjerujem itekako poznato.

Splitu treba gradonačelnik koji će znati poštivati i promovirati vrijednosti Domovinskog rata kao i sve tradicionalne vrijednosti hrvatskog naroda koje su nas očuvale i sačuvale.

Nama ne trebaju oni čija stranka je bila protiv stvaranja samostalne i neovisne Republike Hrvatske i koja negira legitimitet Domovinskog rata. Nama ne trebaju niti oni koji žale za Jugoslavijom odnosno oni kojima je najvažniji dan u godini okupljanje u Kumrovcu.

Pod zvijezdom petokrakom kojom se ponosite i koju uvijek vrlo rado ističete razarana je naša domovina, vršeni su masakri nad hrvatskim stanovništvom, silovan je veliki broj žena, ubijeno je više od četiri stotine djece, a da ne govorimo o materijalnom i nematerijalnom kulturnom dobru koje je uništeno.

Vodeći se rezolucijama i deklaracijama Europske unije o osudi totalitarnih režima koje je Republika Hrvatska dužna provoditi jedan od mojih bitnijih poteza na mjestu gradonačelnika bit će uklanjanje svakog obilježja u gradu Splitu koje ističe i podsjeća na zločinački komunistički režim i njezinog vođu.

Dragi kolega Franiću, u Splitu danas vijori hrvatska zastava zahvaljujući časnim braniteljima iz Domovinskog rata, a Split je uvijek bio i ostao hrvatski grad. Na žalost Vas, Vaše stranke i Udruge antifašista, ali na sreću građana Splita dobro je što nećete doći u priliku mijenjati nazive ulica niti provoditi politiku partije.