MARIJANA PETIR: U Beljaku je reinkarnacija Tita i Staljina – presudili su mi kao Stepincu

Marijana Petir

Predsjedništvo HSS-a je većinom glasova odbilo žalbu članice Glavnog odbora i Predsjedništva stranke Marijane Petir i koprivničko-križevačkog župana Darka Korena na odluku o njihovoj suspenziji, a Petir se obratila javnosti na pressici.

Valja reći kako je protiv Korena i Petir pokrenut postupak političke odgovornosti zbog opstrukcije prijevremenih parlamentarnih izbora.

Rekla je da se “prijekog suda ne boji” te izrazila žaljenje što se Nenad Matić kandidirao, a nije se javno založio protiv suspenzija pojedinih članova HSS-a. “Nadam se da iza Beljaka neće doći Beljak.”

“Presuđeno mi je bez da me se saslušalo, na isti način kao što je presuđeno kardinalu Stepincu”, rekla je Petir. “Hrvatskoj javnosti je jasno da sam udaljena nakon što sam najavila kandidaturu za predsjednicu HSS-a. Riječ je o čistoj političkoj eliminaciji i Beljak je pokazao dozu kukavičluka. Naši lideri nikad nisu bili kukavice, bili su spremni dati i vlastiti život za HSS i državu. Pokazali su i strah. Strah nije odlika lidera. Boje se moje kandidature jer znaju da bi ih pobijedila jer članovi znaju da sam ja HSS, a ne oni”.

Rekla je i kako se s dolaskom Beljaka stranci nanosi šteta “jer svojim svojevoljnim odlukama pokazuje da mu je stranka samo temelj za osobne ambicije.”

“Okružio se ‘foteljašima’ kojima ništa nije sveto, koji ne vole HSS ni državu jer su je prodali za judine škude”, kaže Petir.

“Ovdje je riječ o političkoj eliminaciji, ima i obilježja kaznenog djela, uskoro ćemo obavijestiti javnost o sljedećim potezima. Beljak je odlučio da žalbe idu na prijeki sud, a sudili su tako u vrijeme komunizma, slali su ljude na Goli otok, i meni je tako presuđeno – bez saslušanja. Na isti način je suđeno Stepincu, nadali smo se da je to iza nas, ali vidimo da je u Beljaku reinkarnacija Tita, Staljina i ostalih za koje smo mislili da su ostali u dalekoj prošlosti”, zaključila je izjavu.

Više o sjednici i odlukama Predsjedništva HSS-a možete pročitati OVDJE.