MARIJANA PETIR: Tražimo od Beljaka da se suspenzije povuku

Marijana Petir

Marijana Petir, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu, koja se već dugo u javnosti spori s predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom, obratila se novinarima na pressici.

“Postupak o suspenziji koji je pokrenuo Krešo Beljak nije pošten ni pravedan, niti je u skladu s Ustavom RH, pa smo uložili žalbe. Suspenzije nisu u skladu sa zakonskim propisima, nisu obrazložene, i tražimo da se suspenzije povuku, da se odgodi Izborna skupština jer je svima nama onemogućeno da sudjelujemo u izbonim procesima”, kaže Petir i dodaje:

“Tražimo suspenziju svih suspenzija. Obavijestili smo i Ministarstvo uprave o svemu što nije u skladu sa zakonom. Čim dobijemo njihov nalaz – obavijestit ćemo vas o tome…Suspenzije nisu obrazložene, one su generičke i svi su članovi dobili jedinstven tekst. Tražimo da se suspenzije povuku”.

Prozvala je Beljaka i za opstruiranje unutarstranačkog demokratskog procesa, jer je, kako kaže, suspendirao članove Nadzornog odbora i Časnog suda.

“A to su tijela stranke koja utvrđuju jesu li svi postupci u skladu sa zakonom ili nisu. Ključnu ulogu ima Nadzorni odbor jer smo tražili od njega da izvrši nadzor statutarnosti svih donesenih odluka i da suspendira sve suspenzije”, naglasila je Petir.