MARIJANA PETIR: Beljak se ponaša kao da je u Sjevernoj Koreji – sve što radi čini za svoju fotelju

Marijana Petir

“Izuzetno sam žalosna zbog stanja u najstarijoj hrvatskoj stranci. Svi mi koji smo najavili kandidaturu na unutarstranačkim izborima nalazimo se pod suspenzijom koju još nismo zaprimili pa to ni ne smatramo ozbiljnim i relevantnim”, kaže Marijana Petir koja je već dugo u raspravi s Krešom Beljakom, predsjednikom HSS-a.

“Slušajući izjave gospodina Beljaka vidimo da on svaki dan iznosi neke nove informacije. Ne može sam sebe slijedit’, tako da više nitko ne zna što je tu istina.

Mi se ne smatramo suspendiranima. Smatramo da su njegovi istupi u javnosti i javni pritisci najvišim dužnosnicima iz redova HSS-a potpuno neprimjerni. Tu je riječ o čistoj političkoj odmazdi jer je riječ o 100 delegata na skupštini. Mi nismo samo dužnosnici mi smo i delegati i kandidati na unutarstranačkim izborima gdje nas gospodin Beljak pokušava eliminirati iz unutarstranačke utakmice, a što mislim da je svojstveno samo za Sjevernu Koreju”, kazala je.

O pozivima Beljaka na ispriku poručuje: “Ne znam za što bih se ispričavala, posebno g. Beljaku. Ja očekujem da se gospodin Beljak ispriča cjelokupnom članstvu HSS-a i hrvatskom narodu, jer nas je sve prevario, zatajio vrlo važne detalje iz svoje prošlosti, u kampanji koristio jezik ulice, a ne nešto svojstveno članovima HSS-a…Beljak sve što radi radi isključivo zbog sebe i svoje fotelje. On je očigedno poslan u HSS da ga rastoči i da ga uništi i ja mu to kao dugogodišnja članica HSS-a neću dozvoliti”, kazala je.

Upitana o vlastitoj kandidaturi za predsjednicu HSS-a, Petir navodi: “Ja sam najavila da ću se kandidirati i gospodin Beljak me svojim postupcima pokušava spriječiti u tome.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!