MARIJAN PAVLIČEK: Vladajuću većinu u Saboru drže dva USKOK-ova optuženika, toga nema nigdje

Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček komentirao je podizanje optužnice protiv četiri bivša člana Vlade Andreja Plenkovića – Darka Horvata, Borisa Miloševića, Josipa Aladrovića i Tomislava Tolušića.

Izvor: Media servis

“Ovo samo potvrđuje da su Vlade Andreja Plenkovića najkorumpiranije vlade u modernoj hrvatskoj državi. Podsjetit ću da ovu Vladu i većinu u Hrvatskom saboru drže dva USKOK-ova optuženika. To samo pokazuje da je korupcija uistinu najjača upravo u najvišim političkim tijelima hrvatske države‘‘.

Najavio je da će suverenisti pokrenuti izmjene Kaznenog zakona kao bi svi oni koji se ogriješe o državnoj imovini dobivali drastičnije kazne zatvora. Istaknuo je da riba smrdi od glave i da Hrvatska ne može ići dalje koruptivnom Vladom koja vodi državu posljednjih šest godina.

“Ovakvo što se ne događa ni u jednoj zapadnoj zemlji da se istovremeno podigne optužnica protiv čak četiri ministra. Nađite mi takav jedan primjer u europskoj praksi. A Plenković kao veliki zagovornik Europske unije i europskih vrijednosti treba odgovoriti na ovo pitanje‘‘.