MARIJAN KUSTIĆ: Odlazi li Dalić nakon Eura? To mi nije rekao, a ima i ugovor

Održana je redovna sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, kojom je rukovodio predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Predsjednik Marijan Kustić obratio se skupštinarima prigodnim govorom:

“Što reći o našim rezultatima? Čak 13 od 15 plasmana na velika natjecanja dovoljno govori. To su ključni uspjesi za naš nogomet. Zahvaljujem i našoj Vladi i predsjedniku Vlade Andreju Plenkovića na podršci koju daju nogometu i posebno projektu kampa HNS-a. Hvala našem izborniku Daliću i stožeru, jasno i igračima koji su najzaslužniji za takav uspjeh, ali i svim ljudima iz sjene koji se ne vide, a rade jako puno – svi ste naš ponos”, rekao je između ostalog Kustić, a prenosi web HNS-a.

Na sjednici su bila prisutna 65 skupštinara, a 10 ih je bilo odsutno. Članovi Skupštine usvojili su financijski plan za 2024. godinu, koji je pripremila voditeljica odjela financija i računovodstva, Ružica Bajrić. Predviđeni su prihodi od 50.450.000,00 eura, rashodi u iznosu od 48.450.000,00 eura te višak prihoda nad rashodima u iznosu od 2.000.000,00 eura. Sjednicu Skupštine svojim su prisustvom uveličali Fifin direktor za europske nacionalne saveze, Elkan Mammadov, savjetnik za nacionalne saveze u Uefi, Jozef Kliment, predstavnik Fife, Lorenzo Cavallari, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, Tomislav Družak, ravnatelj Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta, Krešimir Šamija, kao i počasni predsjednici HNS-a, Branko Mikša i Mladen Vedriš.

Predsjednik Kustić na Skupštini je predstavio i idejno rješenje kampa Hrvatskog nogometnog saveza.

“Rekao sam da nam je strateški cilj izgradnja nogometnog kampa, pri čemu zahvaljujem svim članovima Izvršnog odbora na potpori, kao i najbližim suradnicima. Drago mi je da smo krenuli konkretno u tu priču, potpisali ugovor s Vladom o zemljištu. Nedavno smo odabrali idejno rješenje i krećemo sada u izradu glavnog projekta, a potom po građevinsku dozvolu. Rekao sam da se nećemo hvaliti kamenom temeljcem, već konkretnim koracima te sada to možete vidjeti”, rekao je Kustić.

Komentirao je i glasine da će nakon Europskog prvenstva Zlatko Dalić napustiti izborničku klupu Vatrenih.

“Dalić ima važeći ugovor. Nisam iščitao niti mi je rekao da odlazi. Rekao sam neki dan kako je moguće da Svjetsko prvenstvo 2026. godine bude izazov za njega. Ima odlične rezultate, volio bih da bude izbornik što duže”, zaključio je Marijan Kustić.