MARIJAN KUSTIĆ: Bruno Marić primao je ozbiljne prijetnje njemu i obitelji

Bruno Marić je odstupio s mjesta šefa hrvatskih sudaca nakon afere i puštanja kontroverznih snimki iz VAR sobe tijekom utakmice Varaždina i Hajduka.

Sada je o svemu nešto rekao i predsjednik HNS-a, Marijan Kustić koji je je gostovao u Dnevniku Nove TV.

“Jutros sam dugo pričao s Marićem o svemu što se događalo posljednjih dana. Iznio mi je osobne razloge zbog kojih je podnio ostavku. U pitanju su bile ozbiljne prijetnje njemu i obitelji. Shvatio sam razloge i prihvatio sam njegovu odluku”, poručio je prvi čovjek hrvatskog nogometa.

O skandalu s curenjem snimki kaže: ”Žalosti me način na koji se to dogodilo, ali ako netko misli da se nešto skriva, nemam ništa protiv da se do kraja sezone javno prikažu sve snimke i sva komunikacija sudaca u VAR sobi. Je li se protokol uključio pravilno ili nepravilno, mislim da je bitno da je odluka na kraju točna. Ako se može to napraviti, a ne vjerujem da ne može. Ako su na presici pustili snimku, ali da se pusti prava snimka, da bi sve bilo ispravno. Što se tiče kaosa u VAR sobi, treba znati da je u toj sobi više sudaca i to treba razumjeti ako znamo da suci žele u što kraćem roku donijeti ispravnu odluku.”

O komunikaciji s Lukšom Jakobušićem, predsjednikom Hajduka: ”Nismo se čuli telefonski, ali poslao mi je dopis na koji sam mu odgovorio kao što bih odgovorio i svakom drugom predsjedniku nekog našeg kluba. Svaki klub ima ambicije biti prvi, pa tako i Hajduk. Imamo korektne odnose s Hajdukom.”

Postavljanje Brune Marića na čelo sudačke komisije nije bila pogreška, kaže: ”U ove tri godine, koliko je bio na čelu Komisije, vidljiv je bio velik trud i ogroman napredak u sudačkoj organizaciji. Dobili smo puno mladih sudaca, a suđenje je daleko bolje nego prije. Marić nema još nasljednika i s tim ne treba žuriti. Ivan Novak delegira suce, a ne Komisija, tako da s tom odlukom nećemo žuriti. Javnost će biti upoznata čim donesemo odluku, ali ne znam još kad će to biti”