MARIĆ O LOCKDOWNU: Ne vjerujem da bi do njega trebalo doći – vjerujem Stožeru

Ministar financija Zdravko Marić još jednom je ponovio da je u ponedjeljak novi sastanak s predstavnicima veledrogerija, da u četvrtak ide rebalans proračuna.

Izvor: Media servis

“Moj stav i nas u Vladi je da je evidentno potrebno napraviti i profuturo određene reformske iskorake u zdravstvenom sustavu”.

Što se tiče funkcioniranja državnog proračuna, ministar naglašava:

”Od isplate mirovina, plaća, zdravstva do nekih drugih stvari ništa nije došlo pod znak pitanja niti će doći po znak pitanja. U isto vrijeme osigurali smo da praktički sva sredstva kada gledate proračun kao i rebalans proračuna idu u smjeru prema zdravstvenom sustavu, odnosu prema gospodarskom sustavu za očuvanje radnih mjesta”.

Na pitanje hoće li doći do novog lockdowna i kako bi se Hrvatska u gospodarskom, odnosno financijskom, smislu mogla nositi s tim, odgovorio je da vjeruje Stožeru, ali da je potreban balans između mjera i očuvanja gospodarstva.

”Mislim da taj balans svi skupa trebamo tražiti, građani individualno odgovorno se ponašati, zdravstvena i epidemiološka struka raditi svoj posao, a i mi naravno u gospodarskom dijeli sve što je u našoj moći pa ako treba i izvan toga usmjeriti prema tome da sve ove mjere koje će danas-sutra uslijediti imaju što je moguće manje negativni efekt na gospodarstvo. Osobno, da ne kažem da ni ne želim, ali ni ne vjerujem da bi do lockdowna trebalo doći”.

Komentiraj