MARIĆ NA ODLASKU U SUZAMA: Više se ne vidim u politici – vrijeme je da se odužim za sve obitelji

“Ovo su odluke koje nije lako donijeti, ne donose se preko noći, duboko i detaljno promišljajući o svemu tome skupa. Prije 6 i pol godina preuzeo sam i prisegnuo u Hrvatskom saboru na ovu časnu funkciju, to je druga funkcija koju sam u životu preuzeo, odmah nakon uloge oca”, rekao je danas Zdravko Marić, ministar na odlasku.

Cijelo je vrijeme, dodao je, nastojao obavljati svoju dužnost. “Ja isto smatram da je cilj svih ekonomskih politika jedan jedini, a to je bolji život i viši standard zaposlenosti u Republici Hrvatskoj”, rekao je ministar.

Neka se postignuća čine zdravo za gotovo, da su došli na lagan način, ali nije baš tako, rekao je Marić. “Dobro znamo i jasno je da je iziskivalo jako puno napora, puno odricanja, puno rada, ali i puno sreće”, rekao je Marić.
Bilo je i odluka koje nisu bile lake, rekao je Marić, dodavši da je jedna od njih odbijanje zaduživanja na međunarodnom tržištu.

“Pamtim i trenutke kad sam išao prezentirati MMF-u i rejting agencijama da zemlja koja ima rastući javni dug predlaže smanjivanje poreza. Mislim da smo ih uspjeli uvjeriti da je to bio dobar potez i taj smo potez nastavili tijekom cijelog mandata”, rekao je Marić.

Bilo je i lijepih, ali i manje lijepih godina, kazao je uskoro bivši ministar. “Ono što imam u sebi je osjećaj zadovoljstva, osjećaj ispunjenosti i ponosa što sam svih ovih godina bio dio tima koji je sve ovo skupa napravio. Isti taj osjećaj mi govori i kaže da je ovo najbolji trenutak za donijeti takvu odluku. Nema nikad dobrog trenutka za ovakvu odluku, ali uzevši u obzir sve okolnosti, stojim iza ovoga što sam rekao. Moja poruka građanima je da unatoč svim izazovima s kojima smo suočeni, Republika Hrvatska stoji bolje nego ikad i to nisu samo moji subjektivni podaci”, rekao je Marić.

Imamo još dovoljno vremena do kraja mandata, moj kolega i nasljednik Primorac ima dovoljno vremena da nastavi i pripremi i prilagodi i nastavi kontinuitet politika i mjera i Vlade i Ministarstva financija, rekao je Marić.

Ja se u ovom trenutku više ne vidim u politici i moja je odluka da idem nekim novim vodama, rekao je Marić.

Zahvalio je i HDZ-u, stranci u kojoj nikad nije postao formalni član. “Ali da me HDZ nije predložio, nikad ne bih ni bio ministar. Zahvaljujem se i građanima koji su mi ukazali povjerenje, što formalnim glasanjem u petoj izbornoj jedinici, ali i svim građanima na podršci. Građani su u cijeloj ovoj priči jedini i najvažniji”, rekao je Marić, zahvalivši i koalicijskim partnerima.

Uskoro bivši ministar zahvalio je i medijima na kvalitetnom, objektivnom i konstruktivnom dijalogu i odnosu koji su imali. “Nastojao sam biti uvijek dostupan, kvalitetan sugovornik, da slušam pitanja i da probam dati kvalitetan odgovor”, rekao je Marić.

Ministar je tijekom svoga govora i zaplakao i rekao da je njegova obitelj podnijela najveći teret te da je vrijeme da im se i oduži. “U ovom trenutku Hrvatska je napravila jako puno toga kako bi se smanjio utjecaj inflatornih efekata”, rekao je Marić.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!