MARGARETA MAĐERIĆ: U osnovne škole kreće manje prvašića – što reći, što učiniti?

Margareta Mađerić 1

Hrvatskoj su hitno potrebne mjere kojima će se zaustaviti iseljavanje stanovništva i niska stopa nataliteta. Zalažem se za obitelj kao stožernu snagu Hrvatske. Obitelj je mjesto susreta i ljubavi – nadahnuto je napisala na svom Facebooku Margareta Mađerić, HDZ-ova kandidatkinja u I. izbornoj jedinici, gdje se za ulazak u Sabor bori s 10. mjesta.

[JA DOMOVINU IMAM ; TEK U SRCU JE NOSIM]

*1375 prvašića manje kreće u prvi razred

Prvi dan nove školske godine. Ove godine u osnovne škole kreće 1375 prvašića manje nego prošle godine. Što reći? Što učiniti?

Hrvatskoj su hitno potrebne mjere kojima će se zaustaviti iseljavanje stanovništva i niska stopa nataliteta. Zalažem se za obitelj kao stožernu snagu Hrvatske. Obitelj je mjesto susreta i ljubavi. Zalagat ću se da svaka hrvatska obitelj ima dostojanstven život i status u Republici Hrvatskoj. Podržavat ću sljedeće mjere koje to mogu ostvariti: rodiljne naknade koje će roditelj dobivati 12 mjeseci u visini pune plaće koju dobiva kod poslodavca, besplatan vrtić i besplatan školski prijevoz za djecu iz socijalno ugroženih obitelji, za dodjeljivanje stipendija za obrazovanje djece te uvođenje statusa roditelja-odgajatelja.Margareta Mađerić

Danas su i moja djeca krenula u školu. Kao i svaka majka želim im sretno djetinjstvo i kvalitetno obrazovanje. Želim da ostanu u Hrvatskoj ali im Hrvatska mora omogućiti uvjete za koje ćemo se zajedno snažno boriti.

Završit ću stihovima meni dragog pjesnika koji je i sam bio učitelj, profesor, koji je volio svoj Dom a i prigodna je jer osnovna škola koju pohađaju moja djeca upravo nosi njegovo ime.

Moj dom

Ja domovinu imam; tek u srcu je nosim,
I brda joj i dol;
Gdje raj da ovaj prostrem, uzalud svijet prosim,
I… gutam svoju bol!
*
O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene,
To moj je, moj je dom!

Silvije Strahimir Kranjčević, Izabrana djela, Matica hrvatska

#Margareta10

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/margareta.maderic/photos/a.895902957171578.1073741829.895679907193883/1080008458761026/?type=3&theater” bottom=”30″]

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!