MARGARETA MAĐERIĆ: Odgovornost za riječ treba postati stožerna vrlina svakog političara

Margareta Mađerić 5

Razgovaramo s Margaretom Mađerić, koja je u izbornoj utrci za Hrvatski sabor na HDZ-ovoj listi u I. izbornoj jedinici, gdje se nalazi na 10. mjestu, pa računa na glasove koje će joj osobno povjeriti glasači.

Nalazimo se u izbornoj kampanji a HDZ je u nju ušao s novim predsjednikom, Andrejom Plenkovićem. Na čemu počiva izborna strategija HDZ-a pod novim vodstvom i koliko i što se očekuje od vas kandidata?

“Da, HDZ je ušao u predizbornu kampanju sa novim predsjednikom. Gospodin Plenković političar je s iskustvom kojega je stekao  u parlamentu Europske Unije tako da su, zasigurno, njegova sposobnost i kompetencija neupitni. Vodstvo HDZ-a u kampanji promovira svoj izborni program kojeg će, nakon izbora provesti, vjerodostojno! Od nas kandidata očekuje se da svojim iskustvom i znanjem promoviramo program našim građanima te da se uključimo u njegovu realizaciju nakon izbora. Osobno se zalažem za točke programa koje se odnose na socijalnu politiku. Konkretno, zalažem se za zaštitu obitelji kao stožerne snage Hrvatske, za očuvanje i promicanje hrvatske kulture, umjetnosti i baštine, za dostojanstven život svakog djeteta, za međugeneracijsku solidarnost, za osnivanje alimentacijskog fonda, za osiguravanje financijskih sredstava za školovanje djece i mladih kojima je to potrebno te za punu inkluziju i interakciju djece s poteškoćama u razvoju u predškolske i školske obrazovne ustanove.”Margareta Mađerić 3

Kandidatkinja ste na listi u I. izbornoj jedinici na njezinom desetom mjestu. Jeste li očekivali da ćete biti pri dnu kandidacijske liste i na koji način ćete se zalagati za ulazak u Hrvatski sabor?

“U svakoj izbornoj kampanji imam uvijek isti cilj, doprinijeti svojoj stranci što više glasova birača promičući program i stavove koje stranka želi realizirati nakon pobjede na parlamentarnim izborima. Uvođenjem preferencijalnog načina natjecanja, dakako, da ću u ovoj kampanji računati na glasove koje će mi osobno povjeriti birači. Na tom putu želim pošteno i vjerodostojno ponuditi sebe i svoje mogućnosti nadajući se da ću uspjeti zadobiti povjerenje što većeg broja građana a da pritom ostanem dosljedna programu svoje stranke koju predstavljam i kolegijalna prema svim kandidatima u svojoj izbornoj jedinici koji od birača očekuju isto što i ja.”Margareta Mađerić 1

Smatrate li da je biti ženom u politici prednost ili teškoća?

“Kao na svakom području, radnom mjestu pa tako i u politici važno je biti dobar kolega i marljiv radnik. Ne radim segregaciju, ne zamaraju me stereotipi nego nastojim svojim radom i predanošću doprinijeti poboljšanju i napretku onoga čime se bavim, u mome konkretnom slučaju to područje je politika. Trudim se da nakon riječi koje izgovorim ostanu i djela jer smatram da bi, posebno u današnje vrijeme, odgovornost za riječ trebala postati stožerna vrlina svakog političara i javnog djelatnika.”

Koja bi bila vaša poruka biračima od kojih očekujete preferencijalni glas?

“Zamolila bih sve punoljetne građanke i građane Republike Hrvatske da u nedjelju, 11. rujna 2016., izađu na izbore jer je to naša dužnost ali i obaveza. Izlaskom na izbore postajemo dionici u stvaranju društva u kojem živimo. Važno je toj dužnosti pristupiti odgovorno i predano. Pozivam birače da izaberu listu Hrvatske demokratske zajednice koja će vjerodostojno realizirati svoj program u naredne četiri godine.”