MARGARETA MAĐERIĆ: Majke moraju imati sigurnost na radnom mjestu

 Margareta Mađerić 2

Margareta Mađerić je u izbornoj utrci za Hrvatski sabor na HDZ-ovoj listi u I. izbornoj jedinici, gdje se nalazi na 10. mjestu. Uvjerena je u pobjedu, jer, kaže, program HDZ-a jamči bolji i kvalitetniji standard svima.

U fokusu je, kaže, prije svega, demokratska obnova, obiteljske mjere i zapošljavanje mladih, kao i poticanje poduzetništva.

“Program HDZ-a i predsjednik Andrej Plenković jamči program za gospodarski održivi razvoj Hrvatske, za bolji i kvalitetniji standard svakog sugrađana bez obzira gdje on živio. Mi moramo imati jednak razvoj Hrvatske u svakom dijelu, kako bi ljudi ostajali u svojim selima, na otocima. Najvažnije je rješavati gospodarsko pitanje i pitanje radnih mjesta” kaže Mađerić, a prenosi Media servis, te dodaje kako će se osobno zalagati za bolji i kvalitetniji život umirovljenika, kao i poticati očuvanje hrvatske kulture i baštine.Margareta Mađerić 1

Obitelj se ističe kao stožerna snaga Hrvatske, te će se, zauzeti za dostojanstven život svakog djeteta i međugeneracijsku solidarnost.

“Da se za vrijeme rodiljnog dopusta 12 mjeseci omogući puna plaća korisniku, bilo ocu ili majci, također, u programu je i osnivanje alimentacijskog fonda iz kojeg će se financirati uzdržavanje djece ako roditelj ne ispunjava svoju obvezu.”

Najavljuje i zalaganje za besplatan dječji vrtić za obitelji s najmanjim primanjima, kao i besplatan školski prijevoz za učenike iz socijalno najugroženijih obitelji.Margareta Mađerić

Naglasak će biti i na inkluziji djece s poteškoćama u razvoju u predškolske i školske ustanove. Ono što je, neophodno, ističe, je sigurnost radnog mjesta.

“Gotovo 75 posto majki koje su se vratile s rodiljnog dopusta susrelo se s nekom vrstom diskriminacije na radnom mjestu. To se mora mijenjati. Na žalost većina žena je zaposleno na određeno i zbog toga se teže odlučuju na majčinstvo. S druge strane, one koje se vrate s rodiljnog su manje plaćene, nemaju pravo na korištenje godišnjeg ili bolovanja. To su stvari koje će se mijenjati u zakonu, a poslodavac koji ih neće poštivati snosit će teške posljedice i teške kazne”, zaključuje Mađerić.