MARAS O POVJERENSTVU ZA AGROKOR: Ovo je reciklirani HDZ – od loše robe ne možete napraviti dobru

gordan maras

SDP je zatražio u Saboru osnivanje Istražnog povjerenstva za Agrokor. Gordan Maras očekujemo podršku osnivanju Povjerenstva, jer javnost ima, kako kaže, interes vidjeti što se tu dešavalo i treba sve uključene u taj proces posjesti, dobiti informacije da čujemo. 

“Priče koje kapaju pomalo i stavljaju sumnju na ministra Marića i vladu, mislim da to javnost ne zadovoljava. Možda ćemo čuti još informacija kao što smo čuli od Dobrovića da je Marić nagovarao da se glasa za taj kredit pa izišao iz prostorije. To nije izuzimanje nego debelo uvaljivanje u cijeli sučaj. Ja se nadam da će Povjerenstvo za sukob interesa razmotriti da li netko tko je toliko umiješan i nagovara ministre da dodijele kredit, se nalazi u sukobu interesa”, rekao je Maras za N1.

Na konstataciju kako Most sada upozorava na cijelu situaciju i pitanje jesu li i oni odgovorni, Maras odgovara:

Dobrović je bio koncentriran na svoj resor i išao je za povjerenjem prema Mariću. Upravo ono što je premijer tražio. Vidite koliko je to opasno kad ste s HDZ-om. Ovo je reciklirani HDZ. Od loše robe ne možete napraviti dobru i zato sad imamo to što imamo. Mogu samo reći da se neću prestati boriti protiv toga. Oko Agrokora ćemo istjerati mak na konac…. Ako si nagovarao ljude da glasuju za kredit nitko neće lagati za tebe. Svi ministri koji su tamo bili će biti pozvani da se o tome očituju. Vjerujte mi ništa neće ostati skriveno. To vam obećavam. Marić i Plenković neka recikliraju svoje izjave, ali neće sakriti ništa od javnosti. Ako si u stanju 50 milijuna eura državnog novca izgubiti zbog jedne kompanije u kojoj si radio i stekao neke benefite… Možeš biti simpatičan i pametan, ali mi to nećeš u Hrvatskoj raditi.