MANDŽUKIĆ O REPREZENTACIJI: Nemam ja njima što pomagati – na kraju će sve biti dobro

Točno je godina dana prošla od početka naše najljepše nogometne priče. Vatreni su na današnji dan, 16. lipnja 2018. godine svladali Nigeriju i skinuli teret prve utakmice na velikom natjecanju, te na kraju osvojili srebro na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

Izvor: Media servis

Za sugovornika o tim slavnim danima, koji su dobro protresli Hrvatsku, odabrali smo golgetera, igrača, nogometaša, neumornog Slavonca, Marija Mandžukića.

“Kao da je jučer bilo, sve mi je friško, a i dalje mi je lijepo. Nema dana da ne pogledam neki video ili sliku iz Rusije ili s dočeka u Hrvatskoj”, započeo je evocirati uspomene za Media servis, Mario Mandžukić.

Nakon niza neuspjeha, kikseva, nesreće i praznih tribina u kvalifikacijama, Vatreni su na SP otišli bez velikih riječi. Malo tko je vjerovao da bi ova generacija sjajnih individualaca mogla postati sjajna momčad.

“Možda je bolje da je bilo tako. Kad smo se okupili u Hrvatskoj odmah se vidjelo da smo svi maksimalno motivirani. To se osjeti, to se ne vidi, to se osjeti na svakom doručku, ručku ili večeri vidi se po ponašanju ili govoru tijela da se nešto počelo ‘kuhat‘, Nastavilo se to i u Rusiji, a nakon Nigerije to je naraslo još više i dobili smo samopouzdanje”, izjavio je Mandžukić.

Svaki od naših junaka s ‘ruske nogometne fronte‘ ima svoju točku, trenutak i neki nevidljivi znak, koji je bio prelomni, trenutak kad su shvatili da će se dogoditi nešto veliko.

“Prva nam je utakmica s Nigerijom bila najbitnija. Znamo koliko je lakše kad se u turnir krene s pobjedom. Mogu vam nabrojiti par ključnih trenutaka, a Argentina i pobjeda od 3-0 nam je bila pokazatelj da možemo igrati s najvećima. Tu smo vidjeli koliko smo zapravo dobri, ali svaka utakmica ima svoju priču”, naglasio je napadač Juventusa.

Nažalost, naš super ratnik Mario skinuo je svoj oklop, oprostio se od najdražeg dresa i ostala je praznina, jer malo je igrača s takvom energijom. I kad je umoran i kad je ozlijeđen i kad izgleda da više nema snage, Mandžo ubacuje u neku novu svoju brzinu i povuče sve ostale u 110. minuti da igraju kao da je deseta. Odluka je končana, iako bi ga vrlo rado mnogi vidjeli ponovno kako pjeva Lijepu našu na travnjaku.

“Nemam ja njima što pomagati jer će sve na kraju biti dobro. To je normalno jer izbornik mora gledati što mu je najbolje, opcije koje ima. Imamo dobru reprezentaciju, a ja sam morao čekati 11 godina da napravim nešto s reprezentacijom. Nemojmo sve gledati loše i kritizirati nepotrebno. Kritike su dobro došle ali se pretjeruje. Moramo dati podršku tim momcima jer napraviti će uspjeh, a sad hoće li to biti za dvije ili četiri godine”, poručio je Mandžukić.

Prvi na redu su mladi Vatreni koji za dva dana u Italiji i San Marinu startaju na U-21 EURO-u. Raduju Mandžukića i uspjesi Dinama u Europi.

“Veseli me svaki uspjeh hrvatskog kluba. Mladoj reprezentaciji poručujem da im je ovo velika prilika za korak više u svojim profesionalnim karijerama. Nadam se da će u tome uspjet”, podrškom je zaključio intervju za Media servis Mario Mandžukić.