MAMIĆ O SUĐENJU: Trebalo je pitati Lovrena, Modrića, knjigovođe – bila bi to gotovo priča

zdravko mamić, suđenje

U Osijeku je počelo suđenje bivšem šefu Dinama Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu, bivšem direktoru kluba Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru. Mlađi Mamić nije došao, a preko odvjetnika se ispričao službenim obvezama.

USKOK Mamiće i ostale tereti za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz Dinama te za oko 12 milijuna neplaćenog poreza i prireza državi. Zdravko Mamić rekao je da ne razumije optužnicu, a kao i ostali prisutni, izjavio da se ne osjeća krivim. Nakon ročišta suđenje je nazvao skupom predstavom za javnost.

”Tako je, kako je. Možemo se sada mučiti i čuditi. Postupak je krenuo, fala bogu, i u njemu ću, kao i moj brat i suradnici, bez problema dokazati da je to jedna obična laž i fiktivna konstrukcija”, rekao je Mamić.

Okupljenim novinarima izjavio je i da je trebalo pitati Dejana Lovrena, Luku Modrića, knjigovođe u klubu i revizore pa bi to bila završena priča.

Podsjetimo, predmet je prebačen u Osijek prije godinu dana zbog Mamićevog poznanstva s trojice sudaca zagrebačkog Županijskog suda.

USKOK je, u međuvremenu, pokrenuo još tri istrage zbog sumnji u izvlačenje najmanje 280 milijuna kuna iz Dinama. Sutra bi trebali biti saslušani prvi svjedoci. Među njima bi krajem svibnja trebao biti i Dejan Lovren

Komentiraj