MAMIĆ O PLANOVIMA HAJDUKA: Komunizam nije mrtav – još se donose petoljetke

Prije dva dana sam saznao da komunizam nije mrtav i da se u 2021. godini još uvijek donose petoljetke i to ni više ni manje na području uspjeha u sportu, oglasio se Zdravko Mamić cinično prema najavi strategije Hajduka do 2027. godine.

Na Facebooku je nakon poraza Hajduka u Koprivnici dalje napisao:

“Ne organizacije, ne financija, nego uspjeha. Razmišljao sam dugo da li da to komentiram ili ne, jer ne zelim biti hejter, ali smatram da je to zbog velikog broja upita koje sam primio i edukacije mladih moja obveza.

Za sve one koji žele biti uspješni u bilo kojem poslu poslušajte savjet od čovjeka koji je jedini obećao deset titula zaredom i obećano ostvario, te usput ostvario uspjehe kakve ovakvi planovi ne bi u 40 godina – manite se papira, odbora, samoupravljanja i planova, stvari se mijenjaju iz minute u minutu, svi vi odrasli na internetu to znate. Uspjeh dolazi samo ako ste onaj koji svoj posao živi 24 sata dnevno, 365 dana u godini!

Kada taj uspjeh ostvarite, budite spremni da će vam ga sitne duše pokušati minirati i omalovažiti! Usudite se biti uspješni, usudite se biti vanzemaljci! Donošenje petoljetki o vremenskoj prognozi, količini UV zračenja i kvaliteti zraka pustite onima koji za to imaju vremena”.

Podsjetimo kako je Hajduk najavio ambicije do 2027. godine – dvaput osvojiti prvenstvo, u ostalim sezonama biti drugi te osvojiti barem jedan Kup.

Dvaput namjeravaju igrati kvalifikacije Lige prvaka i Europa lige, jednom skupinu Lige prvaka, jednom skupinu Europa lige, triput skupinu Konferencijske lige, a u tom natjecanju očekuju jedan ulazak u šesnaestinu i jedan u osminu finala.

Prosječna dob A momčadi kluba mora biti između 24 i 26 godina, a svake godine iz juniorske momčadi u Hajduku žele promovirati dva mlada igrača u prvu momčad.