MAMIĆ O DINAMU: Možete o njemu misliti što hoćete, ali evo zašto je i u pravu

U povodu uspjeha Dinama protiv bečkog Rapida i sve izglednijeg proljeća u Europi, oglasio se Zdravko Mamić koji je još jednom prozvao sve “stručnjake” koji kritiziraju Dinamo iz svojih nekih razloga, a Dinamo je i dalje najmoćniji hrvatski nogometni kolektiv.

Ovo ej mamićeva objava na Facebooku:

Misija i vizija, dvije riječi koje mi padaju na pamet kada gledam sinoćnje slavlje s Maksimira. Mnogi su propitivali, mnogi sumnjali, nerijetki i likovali kada je naš Dinamo izgubio neke utakmice ove sezone. Bio sam miran. Dinamo je u posljednjih 16 sezona 15 puta igrao u skupinama najelitnijih europskih natjecanja, a posljednje tri sezone dva puta smo igrali eurpsko proljeće.

Svake godine kod prvog posrtaja raznorazni samoprozvani stručnjaci u pitanje dovede kompetenciju uprave, struke, trenera, pa čak i igrača. Kada pobijedimo redom bogatije klubove iz većih i uređenijih zemalja to se uzima zdravo za gotovo. Pobjeda Davida protiv Golijata nama je normalna stvar.

Dinamo je u posljednje dvije sezone kako bi mogao živjeti i raditi na visokom nivou prodao Gvardiola, Olma, Majera, Moru, Gavranovića, Jakića, Kastratija, Stojanovića, Atiemwena, … Igrače koji igraju kao standardni prvotimci njemačkih, francuskih, talijanskih, turskih, poljskih i inih klubova. Uzmite bilo kojoj momčadi na svijetu toliko važnih igrača i to više neće biti ista momčad.

Pogledajte samo primjer Barcelone. Kao i u primjeru Olma i Majera dovedeni su igrači koji trebaju rasti skupa s klubom i iskoračiti u pravo vrijeme. Čitao sam kako je Dinamo imao nikad lošiji transfer rok i da sada plaća cijenu. Dokaz je to koliko smo visoko postavili standarde. I nakon što smo ostvarili povijesne rezultate i ostali bez toliko važnih igrača opet ćemo zahvaljujući radu cijelog kluba, trenera i momčadi igrati proljeće u Europi. Na stadionu koji se raspada, baš kao i naš sport.

Zato je Dinamo velik, jer smo naučeni misliti tri koraka unaprijed, te osim sadašnjosti graditi i budućnost. Zato smo nuklearna raketa za konkurenciju. Dok vi gledate danas, mi smo tri dana ispred vas.