MAMIĆ NAPAO ČAČIĆA I ANTOLIĆA: Pogledajte što je rekao o Oršiću, Brekalu…

Zdravko Mamić je na pressici rekao i kako je Krešimir Antolić prodao Mislava Oršića, a da je Ante Čačić rekao kako mu Oršić ne treba.

Zdravko Mamić je rekao: “Antolić tvrdi da je u siječnju 2022. godine uprava odbila transfer Mislava Oršića. Burnley je prije šest mjeseci poslao ponudu za Oršića. S obzirom na slabu financijsku situaciju u klubu, svi su bili za to da se proda Oršić. Ja nisam dao. Oršić zna da ja nisam dao. Molio me njegov agent da ga pustim tamo. Zvao me i Oršić, molio me, a ja sam mu rekao “Orša, ljubi te tvoj Zdravko, nikad te neću pustiti”. On nas je odveo do naslova i vodio nas u Ligi prvaka. Antolić je prodao Oršića sad, kad ga nije smio prodati. Prodao ga je za 5,75 milijuna eura. Pokazat ću vam ugovor ako hoćete. Prodali su ga jer nemaju pojma o životu.

Branko Hucika me zvao i rekao mi da će stići ponuda za Oršića. Rekao sam mu da nikad ne bih pustio Oršića ispod 10 milijuna eura. Ali moramo onda dovesti nekoga za zamjenu. Stigle su ponude od četiri i pet milijuna eura. Dođe 5,75 milijuna i morali su pristati jer je to bila zadnja ponuda. Ante Čačić je odlučio da mu Oršić ne treba. Nije ga odveo na pripreme.

Dinamo kao besplatan igrač. Čačić nema želje ni energije da dovede Brekala. Otac i agent Brekala bili su u Dinamu, a tamo nije bio Čačić, nije ga imao tko primiti. Čačić je rekao da on neće doći. Nije ga vidio, on živi u svom svijetu. On je samo fokusiran na svoje produljenje ugovora.

Čačić nema energije, nema inicijativu. Na dan kad je potpisao ugovor, nabio bih ga kopitom da sam bio u Zagrebu. U Rovinju je bio na pripremama, odigrali smo jednu utakmicu. Nakon toga u Zagrebu je onda igrao utakmicu protiv Gorice u nemogućim uvjetima i ozlijedio mu se Petković. Nije normalan. Ima plaću sad milijun eura po sezoni neto plus još 500.000 eura bonusa ako igra u Europi. To su kriminalci. Zato sam ja zabrinut. I ova moja konferencija radi loše Dinamu…

Dinamo već dugo pada, ne proizvodimo igrače jer nemamo trenere. Nnjih ne zanima budućnost. Čačić je vodio Rukavinu, koji je velik talent, odigrao je odlično u drugoj momčadi i na prijateljskoj utakmici, a Čačić mu nije dao ni minute. Zvali su ga hoće li ići u Hrvatski dragovoljac. Dinamo postaje na tržištu takav da svi okreću od njega glavu….

Ja nisam uprava, ali su me ljudi iz kluba zvali stalno za mišljenje. Taj glupi primitivni bivši policajac koji ne zna da je lopta okrugla… Marko Pjaca je mene nazvao da se vrati u Dinamo i oživi svoju karijeru. Čačić se na to skoro ispovraćao. Dinamo i uprava u kojoj je Antolić, htjeli su platiti pet milijuna eura za Kačavendu. Lokomotiva ga nije htjela pustiti u Dinamo, ali ni u Genou za 8,5 milijuna eura. Ja sam predložio Dinamu da se dogovori za tri milijuna eura jer se ozlijedio. Antolić ismijava moj prijedlog oko Kačavende. Kad on bude jedan od najboljih igrača u Europi, onda ćemo vidjeti. Postoji mogućnost da se to ne dogodi? Postoji.

Upozoravam već neko vrijeme da dovedu Omeragića, koji vrijedi šest milijuna eura. Ali Čačiću i Antoliću to ništa ne znači. Čačić govori da ga ne zanimaju Theophile i Dilaver, Josip Šutalo je na izlaznim vratima. Pitao sam ih tko će onda igrati. Predlagao sam im Barišića i Omeragića. Vidjet ćete kakav će taj Barišić biti igrač. Već je sad strašan. Prije tri mjeseca razgovarao sam s predstavnicima Osijeka o Belji. Htio sam ga u Dinamu. On je neslućeni talent, vrijedit će milijardu….

Mi ulazimo s Čačićem ulazimo u reformu Lige prvaka, kad se igra u skupinama devet klubova. Igrat ćemo deset utakmica u Europi. To znači sto posto veće nagrade. Tko bude u Ligi prvaka, nitko ga neće moći pratiti u prvenstvu. Treba biti tamo, to se zove vizija i znanje. Sad treba biti prvi i ući u Ligu prvaka. Treba stvoriti momčad za Ligu prvaka, možemo kupovati igrače i graditi stadione.

Doveli smo Bočkaja na ijevog beka, kao i Štefulja za 1,5 milijuna eura. Kako ćemo riješiti situaciju lijevog beka kad su i jedan i drugi na klupi? Ljubičić je jedan od potentnijih igrača u sredini u Europi. On je životinja. Nismo riješili ni veznoga ni beka. Da sam ja u Zagrebu, onda lijevog beka igra Bočkaj ili Štefulj. A Čačića nitko ne može osporiti sad. Ja se borim za Dinamo da ukažem na vrijeme što će nas snaći. Gospoda su se požurila da mu daju novi ugovor u Dinamu.