MALONOGOMETNA LIGA PRVAKA: Dvije hrvatske momčadi nastupaju u Mariboru

Prvaci Hrvatske Autoprijevoznik Blažević MNK Sasina te viceprvaci Auto servis Crnaić Vinkovci momčadi su koje će predstavljati Hrvatsku na predstojećoj Socca malonogometnoj Ligi Prvaka u Mariboru od 5. do 8. rujna.

Igrači Sasine izborili su direktan plasman na Socca Ligu prvaka osvojivši prije dva mjeseca Prvenstvo Hrvatske odigrano na Kegliću. U finalu su svladali upravo momčad iz Vinkovaca koja je također dobila mogućnost sudjelovanja na ovom malonogometnom spektaklu.

”Ne idemo u istom sastavu s kakvim smo igrali na prvenstvu Hrvatske jer mnoge sprječavaju posao i velikonogometne obveze, dok su dva igrača postali profesionalci. Ipak, ponovno smo okupili dobre igrače i mislim da možemo dobro kotirati u Mariboru. Odlazimo ondje s nadom da ćemo biti prvaci. Bila bi to velika čast i veliki uspjeh”, rekao je Karlo Stojić, igrač MNK Sasine, koji se osvrnuo i na protivnike iz Vinkovaca:

”Oni su također jedna respektabilna momčad. Mogu svakome pomrsiti račune. Vidim ih u polufinalu, ako ne i u samoj završnici”, kazao je Stojić.

Vinkovački Auto servis Crnaić za ovu priliku isto se pojačao s nekoliko igrača. Ipak, njihova očekivanja nešto su skromnija.

”Probat ćemo proći barem grupu, a onda ćemo vidjeti kako će biti dalje. Normalno da ćemo se boriti za što bolji plasman. Mislim da imamo odličnu ekipu što smo i pokazali na prvenstvu Hrvatske. Osvajanje Lige prvaka bio bi san. Puno bi to značilo meni, ali i svim mojim suigračima. Svi se mi od malih nogu bavimo nogometom, a kad čuješ ”Liga prvaka”… Nije to mala stvar”, izjavio je Marin Ležaić, igrač Auto servisa Crnaić Vinkovci.

A osim što će igrati na Ligi prvaka u Mariboru, upravo Ležaić i Stojić imaju velike šanse da budu dio hrvatske reprezentacije koja će otići na ovogodišnje Socca SP u malom nogometu u Grčku. Poziv od izbornika Dine Kovača već su dobili, no na njima je da se kroz pripreme dokažu i da zasluže mjesto u reprezentaciji.

”To što sam uopće dobio poziv od izbornika Kovača mi je iznimna čast. Ipak se tu radi o hrvatskoj reprezentaciji. To je ono zapravo za što treniraš, za što igraš. Ako i ne odem na svjetsko prvenstvo i dalje će mi biti drago što sam bio među tih odabranih 18 igrača. To nije mala stvar”, skroman je bio Ležaić.