MALI DISTRIBUTERI: Zatvorit ćemo pumpe svi, nas 150 – prijeti nestašica goriva

Mali distributeri u Hrvatskoj zauzimaju oko 20 posto tržišta, a nove mjere Vlade i fiksna cijena za goriva, kažu da će ih pozatvarati.

“Ova mjera od jučer znači zatvaranje svih malih benzinskih postaja. Od danas je većina velikih dobavljača digla veleprodajne cijene i mi više ne možemo posovati sa zamrznutim cijenama. Od danas smo u gubitku s eurodizelom 1,23 kune, benzinom 24 lipe, a plavim dizelom 1,54 kune. To je neodrživo, mi zakonski ne smijemo raditi s minusom”, rekao je vlasnik postaje u Klinča Selima Tomislav Šestan iz udruge vlasnika malih benzinskih postaja.

Dodaje da prijeti nestašica goriva. “Zatvorit ćemo svi mi mali distributeri, nas oko 150. Ne možemo raditi i da, doći će do nestašice. Svi smo mi na rubu gradova, sela, mi mali distributeri. Tu gdje smo mi nijedan veliki neće doći. Puno sela u Slavoniji, Zagorju, Dalmaciji će ostati bez goriva. Neće imati gdje točiti, morat će voziti 50 kilometara do prve postaje”, kazao je Šestan za N1.

Danas u 11 sati imaju sastanak s ministrom gospodarstva Davorom Filipovićem, a Šestan očekuje da će ministar saslušati njihove probleme, imati razumijevanja i da će se naći rješenje prihvatljivo za sve strane.