MALI DISTRIBUTERI GORIVA: Apel Vladi – ugrožen nam je opstanak i 1000 radnih mjesta

Uoči isteka posljednje Odluke Vlade RH vezane uz zamrzavanje cijena goriva, Udruga malih distributera goriva uputila je još jedan apel predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću i ministru gospodarstva i održivog razvoja Davoru Filipoviću, kojim traže razumijevanje teške poslovne situacije u kojoj su se nastavno na ovu Odluku našli, kao i donošenje nove Uredbe koja će im omogućiti normalno poslovanje, stoji u njihovu priopćenju koje prenosimo.

Ponovno su podsjetili kako mali distributeri goriva, nakon zamrzavanja cijena goriva i uredbe kojom se fiksiraju veleprodajne cijene, gomilaju milijunske gubitke koji su nenadoknadivi, što posljedično ugrožava njihov opstanak, a time i gotovo 1000 radnih mjesta u Hrvatskoj.

Zbog svega toga pokrenuli su i akcije zatvaranja benzinskih postaja diljem Hrvatske te ih djelomično i privremeno prekinuli nakon informacije da će Vlada saslušati i velike distributere goriva koji su im iskazali podršku.

Dodatno, ukazuju i na problem u opskrbi naftnim derivatima s kojim se suočavaju mnogi članovi Udruge diljem Hrvatske, zbog čega su neke benzinske postaje i dalje zatvorene. Stoga poručuju, kako tržišno održiva uredba vezano uz cijene goriva nije samo u interesu malih distributera goriva, već hrvatskog gospodarstva u cjelini.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!