MAJA SAČER O BOGATSTVU: Može li se postati milijunaš ili milijarder poštenim radom?!

Podijelite članak

maja sačer, portret

Na pitanja iz naslova pokušava odgovoriti naša spisateljica Maja Sačer, koja upozorava kako je cijela igra uvijek na neki način namještena.

Njezinu zanimljivu objavu prenosimo s Facebooka:

Možemo li se obogatiti poštenim radom? Pod obogatiti mislim na milijune i milijarde. Pod pošteno mislim bez pribjegavanja krađi, lažima, prijevari, uništavanju konkurencije, lobiranju za propise koji samo tebi idu u korist, devastaciji okoliša, iskorištavanju robova i robovskog rada, utaji poreza, uključujući i smicalice zvane porezne oaze, te još kojekakvim grabežljivim metodama. Je li pošteno bogatstvo uopće moguće u ovom našem naopakom svijetu?

Za političare čija imovina premašuje mogućnosti njihovih službenih primanja odgovor se nameće sam od sebe. No što je s korporacijama? Kad šef u Starbucksu k(l)aže javno da Starbucks ne ostvaruje prihode u UK-u, možemo li mu vjerovati? Ako je prihod neke mega kompanije u rangu stotine milijuna, a plaća smiješnih dva do tri milijuna poreza, je li to pošteno bogaćenje?

Što je s milijarderima? Oni novonikli ruski? Jesu li se pošteno obogatili, nakon pada komunizma? Je li i kod njih bila nekakva privatizacija i pretvorba? Bill Gates? Po svemu sudeći, kao i mnogi milijarderi, član je klike ili više njih koje upravljaju iz sjene našim svijetom, a to vidimo po sistemskim agendama koje propagira, skrivajući svoju pravu narav iza vlastite ‘filantropske’ organizacije – cjepiva i programi kontrole rađanja u svrhu masovne depopulacije. Baš simpatičan lik. Poštenjačina.

Sportaši i zabavnjaci? Nisu li bar oni pošteno zaradili svoje milijune? Nije li u najmanju ruku čudno da bi se rad nogometaša ili glumca cijenio u milijunima, a rad medicinske sestre ili učiteljice u tisućama? Kako to? Tko zapravo financira sport i zabavu? Da nije možda isti onaj psiho-sustav kojemu trebaju ‘zvijezde’ kako bi nama, robovima, odvraćali pozornost od sranja koja nam rade (taktika: ‘kruha i igara’)? Uostalom, notorna je činjenica da su mnoge, ako ne i sve, ‘zvijezde’ članovi masona i drugih zlotvornih klika. Da nisu možda stekli bogatstvo jer su im to ove klike omogućile? Da oni to sebi možda ne namještaju igru tako da se novac slijeva u džepove posebnih, jednakijih i posvećenih? Ta ipak su oni ‘Elita’.

Vidjeli smo da siromaštvo nije slučajno (post od 5.10.), a ni obogatiti se baš ne možeš poštenim radom ako u najmanju ruku nisi dio klike. U čemu je caka? Igra i jest namještena tako da je apsolutno nemoguće da svi budu ‘pobjednici’. Opće blagostanje nije u interesu psiho-sustava. Kao što je rekao mason Bandić jednom poduzetniku kad ga je zamolio za pomoć: „Netko mora izgubiti.“ Da, jer je igra namještena, a izvor problema je u predatorskom monetarnom sustavu u kojem je novac kredit, a novac za otplatu kamate ne postoji niti će ikada postojati u opticaju. Da, u ovako namještenoj igri ‘gubitnici’ su neizbježni. Čak postaju pravilo.

Ali ne mora biti tako. Mi odlučujemo kad nam je dosta ovakve igre.

Komentiraj