MAESTRO MASSIMO U ARENI ŽIVOTA: „Nikad nisam imao ovoliku tremu na koncertu, nikad!“

Na gotovo tri sata zagrebačka Arena postala je intiman prostor čiste emocije – maestro Massimo održao je koncert života, a svojoj publici ostavio je vječne uspomene koje veže zajednički nazivnik – ljubav.

Veliki Massimov koncert, iza kojeg stoje TOP RADIO, RTL i Aquarius Records publiku je držao u euforiji od početka do kraja, a sam Massimo poručio je svojoj publici: „Nikad nisam imao ovoliku tremu na koncertu, nikad!“ te dodao kako sam sebe ne gleda u ogledalo i kaže „koji frajer“ već: „Uvijek gledam u svoje nesigurnosti, u svoje mane tako da kad se nađem pred vama i kada je tih 13.000 bar pari očiju usmjereno na mene – ajde probajte vi, molim vas!“
Koncert je započeo pjesmama „Bilo gdje“ i „1000 ljudi“ koju je otpjevao akademski zbor „Concordia Discords“. Massimo se na pozornici pojavio s gitarom u ruci te izazvao ovacije publike. Odsvirao je i otpjevao poznatu pjesmu „Sjaj u tami“. Razdragana publika iz sveg glasa pjevala je svima znane hitove poput „Tišine“, „Neka ti plove brodovi“, „Iz jednog pogleda“ , „Sretan put“, „Dodirni me slučajno“, „Indija“ i druge do nove „Zamisli“.

Suze, sjećanja na zaboravljene ljubavi, pogledi zaljubljenih – sve je to dio kolektivne ekstaze koja se dogodila u trenutku kada je maestro otpjevao prvih par stihova „Stranca u noći“. Na pjesmu „Suze nam stale na put“ upalilo se više tisuća bljeskalica – prizori su to za pamćenje na koje nitko nije ostao ravnodušan. Ni sam Massimo u nekoliko navrata nije mogao suspregnuti emocije.

Presjek karijere svojih najvećih hitova Massimo je podijelio i s prijateljima te gostima koncerta. Zvjezdan Ružić, Igor Geržina, Peggy, Gojko Tomljanović, samo su neki od gostiju koji su oduševili sveprisutne.

Foto: Mario Poje

Mario Biondi, popularni talijanski soul-jazz umjetnik bio je gost ovog velikog emotivnog spektakla. Biondi je otkrio da iako se znaju otprije, on i Massimo su se prvi put uživo vidjeli povodom koncerta na probi u zagrebačkoj Areni. Talijanska zvijezda s Massimom je otpjevao čak dvije pjesme –  pjesmu „That is what you are“, a na talijanskom su otpjevali hit „Da mogu“ odnosno „Magari“ poznatog talijanskog glazbenika Renata Zera.

„Bio sam jako sretan što me pozvao da budem gost na njegovom koncertu. Massimo i ja imamo nekoliko zajedničkih prijatelja. (…) Naše prijateljstvo započelo je telefonskim razgovorom. (…)Jako sam uzbuđen jer mi je Massima otkrila prijateljica iz Beograda koja je rekla– moraš slušati Massima, on je jedan od najboljih pjevača, fantastičan je (…)“, rekao je Biondi, a odmah nakon nastupa je poručio: „Bilo je fantastično. Massimova publika je odlična!“

Atmosfera se zapalila kada je glazbenik s grupom Meritas otpjevao hit „Odjednom ti“. Anita i Meri su otkrile dojmove odmah nakon nastupa: „Bilo je divno. Hvala pjesmi koja je nastala prije 18 godina i hvala Massimu što je tad pristao s nama tu pjesmu snimiti i izvesti i evo gdje nas je dovela nakon 18 godina – što više poželjeti.”

Foto: Mario Poje

Massimov veliki prijatelj Ivan Dečak s majstorom interpretacije je na pozornici otpjevao „Nama se nikud ne žuri“. Dečak je otkrio zašto baš ta pjesma za Arenu: „To je nekako početak naše suradnje. (…) Pjesma Nama se nikud ne žuri pjesma je Vatre u kojoj smo ugostili Massima jer mi je on zvonio. (…). Ta pjesma je tražila začin u obliku Maksa i imali smo sreću i zadovoljstvo da je on pristao, da ju je prepoznao i dao svoj maksimum kao i mi u toj pjesmi. To su ljudi prepoznali. Nakon toga smo samo produbili suradnju pjesmom Mali krug velikih ljudi.“

Svima omiljeni Neno Belan na vrhuncu koncerta je s Massimom izveo pjesmu “Zar više nema nas”, a publici je poručio:
“Večeras ja sam isto što i vi – bezrezervna i bezuvjetna podrška ovom velikom čovjeku i umjetniku.”

Tako su razmišljali i vjerni Massimovi obožavatelji od kojih je jedan poručio: „Ovo je bila umjetnost. Hvala ti Massimo što si obogatio moj život bezvremenskim pjesmama.“ Mojca iz Slovenije oduševljeno je dodala: „Slušam Massima godinama i jedva sam čekala doći na koncert“.

Efekt iznenađenja dogodio se kada su se svjetla ugasila do trenutka kada je na pozornicu ponovno došao zbor “Concordia Discords” i s Massimom otpjevao „Mali krug velikih ljudi“.

S puno emocija publika je napustila Arenu.  Do idućeg puta – hvala Massimo!