MACRON NAKON TERORIZMA U NICI: Napadnuti smo zbog naših vrijednosti slobode, nećemo popustiti

Francuski predsjednik Emmanuel Macron iz Nice, mjestu današnjeg krvavog terorističkog napada, u kojem je ubijeno troje ljudi, obratio se javnosti.

Izvor: Media servis

“Francuska je pod napadom islamista, ali neće odustati od svojih vrijednosti”, rekao je Macron pritom izrazivši nacionalnu podršku katoličkoj zajednici, aludirajući na napade koji su se dogodili u blizini crkava.

“Ako smo ponovno napadnuti, to je zbog naših vrijednosti, vrijednosti slobode, mogućnosti koja postoji da slobodno vjerujemo i ne popustimo nikakvom teroru. Ponavljam, nikad nećemo popustiti”, rekao je Macron.

Udvostručuje se broj vojnika koji će “zemlju štiti od terorističkih napada”. Tako se uvodi pojačanje sigurnosnih mjera oko škola, a vojska će posebno štiti vjerske objekte.”I to je također poruka jedinstva. U Francuskoj postoji samo jedna zajednica: nacionalna zajednica i želio bih poručiti svim našim građanima, koje god vjere bila, bili vjernici ili ne, da se u ovim trenucima moramo okupiti i ne popuštati duh podjele”, zaključio je francuski predsjednik.

Podsjetimo, najmanje tri osobe ubijene su u četvrtak ujutro u napadu nožem u gradu Nici. Osumnjičenika je policija upucala pri uhićenju te se on nalazi bolnici. Tijekom napada i nakon uhićenja napadač je uzvikivao “Allahu Akbar”.

Francuske snage sigurnosti vjeruju da je napadač 21-godišnji državljanin Tunisa.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *