LUDOVAO AUTOCESTOM: Vozio 196 km/h i ugrožavao ostale sudionike u prometu

U petak, 4. listopada 2019. godine u 15.30 sati zaprimljena je dojava da se po autocesti A3 u smjeru Zagreba kreće osobni automobil marke Mercedes, njemačkih nacionalnih oznaka, kojim upravlja nepoznata muška osoba i svojom vožnjom ugrožava sigurnost sudionika u prometu.

U priopćenju PU zagrebačke dalje se navodi:

Postupajući po dojavi oko 15.45 sati policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su uočili vozilo te su utvrdili da se vozač s vozilom nepropisno kreće lijevom prometnom trakom iako desna traka nije zakrčena vozilima te da se kreće nepropisnom brzinom od 196 km/h, umanjeno za 10% tolerancije iznosi 176,4 km/h, gdje je brzina ograničena na 120 km/h prometnim znakom.

Vozač i vozilo zaustavljeni pomoću svjetlosnih znakova “STOP POLICIJA” kod naplatne postaje Zagreb Istok, gdje je nadzorom utvrđeno da je navedenim vozilom upravljao 56-godišnji državljanin Turske.

Vozač je zbog počinjenog prekršaja iz članka 142. st. 4 kažnjivo po članku 142. st.7 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, na mjestu prekršaja platio novčanu kaznu u polovičnom iznosu od 1000 kuna, a za prekršaj prekoračenja brzine za 50 km/h više od dozvoljene, na mjestu prekršaja mu je izdan Obvezni prekršajni nalog s izrečenom novčanom kaznom u iznosu 5000 kn i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od 1 mjesec dana.