LUDBREG: Biskup Košić dao smjernice za glasanje

Vlado Košić, biskupTočno za tjedan dana izlazimo na birališta, drugi put u manje od godine dana. Prema anketama i ovi će izbori biti neizvjesni, a stranke su i ove nedjelje u lovu na birače.

Šef HDZ-a Andrej Plenković nakon Novog Marofa uputio se u Ludbreg, gdje je stiglo više desetaka tisuća vjernika. U povodu Dana ludbreške Svete Nedjelje prisustvovao je misi u Zavjetnoj kapelici Hrvatskog sabora. Ondje je bio i državni vrh, opozvani premijer Orešković, šef raspuštenog Sabora Reiner i potpredsjednici Podolnjak i Tepeš. Propovijed uoči izborne nedjelje nije prošla bez kampanje s oltara.
Sisački biskup Vlado Košić dotakao se vjeronauka u školama, zdravstvenog odgoja, Stepinca i Bleiburg. A onda dao jasni naputak za izbore.
“Mi vjernici nemamo svoju stranku, ali imamo načela da se brinemo za domovinu”, poručio je Košić i dodao da se vjernici ne smiju odlučiti poduprijeti one koji omalovažavaju i njih i Crkvu. Dotaknuo se vjeronauka u školi, zdravstvenog odgoja i odnosa prema Stepincu. “Zar treba glasati za one koji su donijeli Lex Perković? Katolik ne smije poduprijeti one koji su se rugali Hodu za život”.

Plenković je kampanju nastavio u Požegi i Slavonskom Brodu.Kandidati Mosta obilaze Istru. Božo Petrov u Puli se družio s građanima, a obilazak su nastavili u Svetom Petru u šumi i Pazinu. Koalicija Živog zida, Franka, Akcije mladih i Promijenimo Hrvatsku u Svetom Ivanu Zelini najavila je program zaštite majčinstva kroz doradu Zakona o radu i Obiteljskog zakona. Ivan Lovrinović upozorio je na ugroženi položaj majki u društvu, primjerice nereguliran masovni rad vikendom u šoping centrima, piše Media servis.

Zbog takvog odnosa ugroženi su i obitelji i društvo, a Hrvatska suočena sa zabrinjavajućim demografski padom, rekao je Lovrinović.Za razliku od čelnika HDZ-a i Mosta, šef SDP-a i Narodne koalicije Zoran Milanović ovu nedjelju nije u kampanji. Sutra će je s kolegama nastaviti u Rijeci i na Krku.

Komentiraj