LOVRINOVIĆ OTKRIVA: Veliki trgovački lanci ne plaćaju porez na dobit a zarađuju milijune

ivan lovrinović

Svjedoci smo bezbroj nastupa saborskih zastupnika, od kojih neki doista postavljaju prava pitanja, ali i otkrivaju nepoznanice hrvatskoj javnosti, kao što je to ovih dana učinio Ivan Lovrinović zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku.

Ali, jednako tako svjedočimo i kako se iznosi niz pojedinosti, upozorava i upire prstom u neke probleme u Hrvatskoj, čak i izravno proziva neke, ali potom se ne čini ništa.

Obvezuje li uopće nekog javna prozivka u Saboru? Propituje li netko istinitost izgovorenih riječi?

Kako to da nitko ne krene tragom iznesenih optužbi, kako to da nitko ni za vrijeme dok traje rasprava a ni poslije ne demantira ono što je izrečeno ako je neistina.

Je li uopće koga briga za izgovorenu riječ zastupnika? Ili je interes da se ta riječ što manje čuje, jer koga briga što netko govori, pa makar to bilo i u Saboru?

Kako inače protumačiti analizu i vrlo važno otkriće što ga je iznio Ivan Lovrinović o tome kako u Hrvatskoj strani trgovački lanci ne plaćaju porez na dobit.

“Radio sam malu anketu, pa utvrdio kako u Saboru nitko ne zuna da je to istina”, rekao je Lovrinović, te dodao kako je ekspertni tim stranke Promijenimo Hrvatsku analizirao razdoblje od 2010. do 2015. godine plaćaju li četiri najveća trgovačka lanca u Hrvatskoj porez na dobit hrvatskoj državi.

“Riječ je o Kauflandu, Lidlu, Sparu i Billi”, rekao je Lovrinović. “U promatranih šest godina niti jedan trgovački lanac nije uplatio u državni proračuna na račun poreza na dobit niti jednu kunu. Ponavljam, niti jednu kunu!”

Najbolje da sami pogledate izlaganje Ivana Lovrinovića.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/Prof.IvanLovrinovic/videos/1473483016047270/” bottom=”30″]