LOVRIĆ I RUSAK TVRDE: Tomašević je generator inflacije, vodi antizagrebačku politiku

Uoči sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba nezavisna gradska zastupnica Gordana Rusak istaknula je da je nepokošeni grad estetski problem jer tvrdi, da Zagreb sve više sliči Kabulu, a ne srednjoeuropskoj metropoli.

”On je nabavio kosilice imena Amazon, što se jako dobro uklapa u sliku džungle koja se stvara u Zagrebu. Svaka je koštala 100 tisuća eura i od tih šest kosilica, dvije su svaki dan parkirane u Zrinjevcu i ne rade ništa, jedina se odmah pokvarila. Kupuje kosilice koje ili ne rade ili skladišti”.

Što se tiče sanacije posljedica nevremena koje je još u srpnju pogodilo Zagreb, Rusak ističe da je Zagreb je pod ovom vlašću siroče koje izaziva sažaljenje i da je Zrinjevac trebao podnijeti najveći teret.

“Kako će Zrinjevac kad je na koljenima. On u ovom trenutku ima samo jedan jedini kamion za odvoz granja i lišća. Sad je došla vijest da će nam Slovenija poslati dva kamiona s grajferom koji bi morali pomoći morali pomoći u otklanjanju drveća s naših ulica. Mjesec i pol dana nakon nevremena i dalje hodamo na vlastitu odgovornost na pojedinim dijelovima grada. Nedopustivo”.

Nezavisni gradski zastupnik Ivica Lovrić je izjavio da su od gradonačelnika Tomislava Tomaševića zatražili izvješće o postavljenim plakatima i reklamama na površinama javne namjene i predložili da se u šest mjeseci uklone bespravno postavljene reklame.

“Grad zagreb ima više od 4.200 oglasnih mjesta i gotovo polovica toga je postavljeno ilegalno. Indicije, činjenice i informacije koje imamo govore o tome da komunalni redari žmire zadnje dvije godine na to, da pojedini oglašivači postavljaju ilegalno i kad postave onda se to legalizira”.

Komentirao je i najavu o podizanju stope poreza na dohodak na maksimalnu razinu kad se ukine prirez iduće godine.

“Grad Zagreb ima enormne prihode, nikad veće. Čini mi se samo porezom na dohodak da su ti prihofi porasli za gotovo dvije milijarde kuna na razini godine. Pozdravljam ukidanje prireza, međutim ne vidim nikakvog razloga da raste porez na dohodak. Ovo Tomaševićevo povećanje će obuhvatiti puno širi broj građana nego što su plaćali prirez. Zagreb nema problema s novcem, Zagreb ima problema s gradonačelnikom koji neracionalno troši novac”.

Dok gradonačelnik ističe da za sada komunalne usluge neće poskupjeti, Lovrić ističe da je tome već tako, a Rusak tvrdi da Tomašević ne zna drugačije nego gurati ruke u džepove građana.
“Komunalne usluge su lošije, poskupjele su i još želi maksimalno podići porez na dohodak. Mislim da je to jedna suluda, bezdušna, bezobrazna i antizagrebačka politika”.”Gospodin gradonačelnik je glavni generator inflacije u Zagrebu, a kako najveći dio populacije živi u Zagrebu, tada možemo reći i za veliki dio Hrvatske. Dakle, on generira inflaciju. Sustav u jednom trenutku mora puknuti, pitanje je samo kad”.