LOV NA MJESTO ŽUPANA: Kandidature predstavili Dretar i Zmajlović

Sve više političara želi postati novim županom, gradonačelnikom ili načelnikom, a oni koji jesu na tim funkcijama u većini žele i ostati na njima. Predstavljaju se kandidature, programi, ali i ciljevi kako u Zagrebu tako i po drugim dijelovima Hrvatske.

Izvor: Media servis

Stranačka mašinerija se upregnula, svi koji žele svoj dio kolača na lokalnim izborima već su debelo u kampanji, onoj neslužbenoj. Dio kolača želi i i SDP-ovac Mihael Zmajlović koji je najavio kandidaturu za župana Zagrebačke županije ispred zagrebačkog hotela u kojemu se održavaju sjednice skupštine Zagrebačke županije.

”Nalazimo se u trenutku kada je došlo vrijeme za check out iz tog hotela. Stanovnici Zagrebačke županije očekuju da vodstvo županije bude bliže njihovim potrebama, da bude bliže njihovim gradovima. Nažalost, Zagrebačka županija je poznata ili manje poznata po tome da je to jedina županija u Republici Hrvatskoj koja svoje središte nema na svom području”.

Šef SDP-a Peđa Grbin nije htio o brojčanim ciljevima, samo je poručio:”Cilj SDP-a je jasan – da Hrvatska nakon lokalnih izbora bude bolja Hrvatska, u kojoj kad već država neće, gradovi i županije uvode građanski odgoj. Hrvatska u kojoj, ako već država neće, gradovi i županije kao što to rade Rijeka ili Osijek gdje SDP participira u vlasti, uvode konkretne pomoći gospodarstvenicima kako bi im pomogli da prebrode koronakrizu. Ono što je cilj SDP-a je bolja Hrvatska, slika Hrvatske u koji nema korupcije, slika Hrvatske u kojoj se naprosto radi bolje”.

Kandidat Domovinskog pokreta za župana Krapinsko-zagorske županije bit će Davor Dretar, koji je Zagorkama i Zagorcima poručio da se ‘zbude i zdignu glave’.

”Zagorje se nalazi između dva giganta – između Slovenaca koji imaju tri puta veće plaće od nas i Zagreba gdje imaju tri puta veće plaće od nas. Zašto je to tako? Zato jer je Zagorje zarobljeno u duopolu, u klasičnom ping pongu dvije političke stranke koje se godinama izmjenjuju na funkciji i rade samo za vlastitu dobrobit i to novcem poreznih obveznika”.

Upozorio je na problem iseljavanja mladih iz Zagorja, a potom krenuo s obećanjima što će napraviti kada postane župan.”Kao župan Krapinsko-zagorske županije prvo ću baciti izuzetno oštar pogled na način financiranja i na način na koji se raspolaže novcem Zagoraca i Zagorki. Pobrinut ću se da naše zeleno Zagorje stvarno ozelene. Zagorje je za sada nažalost u crvenom, u crvenom na nekoliko metaforičkih čitanja – u crvenom je politički, u crvenom je nažalost zato što je u krizi”.

O svom stranačkom kolegi čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro ima samo riječi hvale. “Izuzetan čovjek, čovjek koji se politikom počeo baviti na moj poziv prije nešto manje od godinu dana, čovjek koji je svima poznat, čovjek oko kojega ima puno predrasuda, ali je u svom saborskom mandatu dokazao da je jedan od najboljih zastupnika u ovom sazivu Sabora i koji može stručno i kompetentno govoriti o svakoj temi”.

Na lokalne izbore osvrnuo se i HDZ-ovac Branko Bačić koji je rekao koja su njihova očekivanja.

“Mi očekujemo na tim izborima pobjedu na razini onoga što je bilo prije četiri godine, a nadam se i boljem rezultatu”. A predsjednik Demokrata Mirando Mrsić poželio je biti gradonačelnik Zagreba. Za Media servis je objasnio zašto se odlučio na taj korak.

”U svom životnom putu ja sam uvijek nudio rješenja i uvijek sam želio stvari riješiti na najbolji način što sam znao. U ovom trenutku imate puno političara i puno onih koji su na vlasti u Zagrebu, koji samo galame i ne nude rješenja. Moje rješenje je vrlo jasno i vrlo konkretno – nudim Zagreb u sigurnim rukama”.

U čijim će rukama završiti Zagreb, ali i ostale jedinice regionalne i lokalne samouprave odlučit će građani u svibnju.

Komentiraj