LOV NA FINALE: Hrvatski nogometaši protiv Messija i društva večeras u 20 sati

Cijela sportska javnost pita se mogu li večeras Vatreni ponoviti uspjeh iz Rusije prije četiri godine te ući u novo finale Svjetskog prvenstva? Od 20 sati u Dohi će hrvatski nogometaši jurnuti na Messija i društvo. Argentinci su željni osvete za Rusiju gdje su ih s 3:0 torpedirali Rebić, Modrić i Rakitić.

Izvor: Media servis

“Oni su isto puni motiva i čekaju tu svjetsku titulu, ali mislim da nas čeka težak posao. U ovom su oni trenutku sjajni, ušli u polufinale. Ipak su ranjivi, nisu toliko dobri”, rekao je u najavi hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Nakon rušenja Brazila Vatreni su spremni za još jednu povijesnu utakmicu. Ozlijeđenih ni suspendiranih nema pa Zlatko Dalić može složiti momčad po svom guštu. Očekuje se da će startati istih 11 kao protiv Neymara i društva. Osnovni će biti cilj i ideja da se spriječi distribucija lopte do Lea Messija koji sanja osvojiti Mundijal. Ali i naši Vatreni sanjaju isti san.

“Pokloniti najviše pažnje tome kako zaustaviti Messija, na koji način i sa kojim igračima i što oko njega napraviti. Moramo zatvoriti prilaz lopti prema njemu i onemogućiti mu prostor. Ako ponovimo igru protiv Brazila u tom dijelu, bili smo kompaktni i onda on nema tog prostora koji mu treba”, rekao je Dalić.

Bruno Petković zabio je krasan gol u četvrt završnici. I on Messija apostrofira kao najveću opasnost, ali ne samo njega.

“Nemamo plan za Messija i njegovo individualno zaustavljanje. I prije je bilo tako kad smo igrali s dobrim ekipama i protiv sjajnih individualaca, uvijek je njih momčad zaustavljala i nikad nije bilo markiranje pojedinaca. Ne vjerujem da ćemo imati poseban plan za jednog igrača jer Argentina ima puno dobrih igrača i neće biti fokus samo na jednom”, poručio je Petković.

Spreman je i Josip Juranović, desni bočni Vatrenih koji igra sjajan turnir.

“Tajna je to što smo svi zajedno kao obitelj ovdje. Dišemo jedan za drugoga na utakmicama od prve do zadnje minute. To je tajna uspjeha”, rekao je Josip Juranović.

Navijači su u euforiji. Nadaju se da će nakon Neymara i Brazila pasti i Messi i Argentina.

“Po mom mišljenju jedna repriza 2018., 3:0 Hrvatska, idemo u finale.” “Bit će 1:0 za nas.” “Mislim da bi naši dečki trebali s 1:0 pobijediti, srce je tu, znam da će biti strašno teško, ali mislim da će Hrvatska dati sve od sebe.” “Bit će 2:0 u produžecima.”

Tomislav Rukavina bivši je hrvatski nogometni reprezentativac. Za Media servis je priznao da mu se sviđa što Hrvatska protiv Argentine igra za veliko mundijalsko finale.

“Tamo je Messi. Mislim da takve momčadi s tako velikim igračima izazivaju kod naših igrača još jedan veći motiv i onda se oni dodatno potrude dokazati i pokazati da su sam svjetski nogometni vrh”, rekao nam je Rukavina.

Bit će ovo šesti međusobni dvoboj Hrvata i Argentinaca. U dosadašnjih pet dvaput je pobijedila svaka reprezentacija, a davne 1994. na Maksimiru je u dvoboju Šukera i Maradone bilo 0:0. Meč počinje u 20 sati, a sudit će ga Talijan Daniele Orsato.