LOŠA PREDSTAVA DINAMA: Sheriff s 3:0 na korak do Lige prvaka

Dinamo je gostovao u Tiraspolu kod Sheriffa u prvoj utakmici završnog kola kvalifikacija za nogometnu Ligu prvaka.

Pobjednika čeka bogata nagrada između 22 i 24 milijuna eura. Dobit će fiksno oko 15.500.000 eura, a razliku od gore navedenog iznosa definirat će europski koeficijent.

Sheriff je krenuo snažnije, igra bolje, agresivnije i u 8. minuti velika prilika i gol Dinama soašava stativa. Luvannor je pucao s 14 metara i čini se da je bilo zaleđe. Dinamo pokazuje nesigurnost u obrani.

U 17. minuti korner, ubaćaj i reklamiranje da je Theophile igrao rukom u svom kaznenom prostoru. VAR kaže – ništa od jedanaesterca. U 20. minuti ozlijeđeni Dino Perić napušta igru, ulazi Moubandje. Dobra akcija Dinama u 27. minuti, ali Oršić puca preko gola. I onda u 34. minuti sjajna akcija Dinama. Ivanušes podvalio za Majre, koji s par metara puca, ali s gol crte izbacuhe Cristiano.

U kontri s 20-ak metara oštro puca Traore, ali srećom preko gola. I onda u 44. minuti Dinamo prima gol. Sheriff vodi 1:0, zabija Adam Traore.

U nastavku Dinamo opet loš u obrani i u 54. minuti 2:0. Kolovos je strijelac, sjajno je pogodio volejs nekih 12 metara. U 62. dobro puca Ivanušec, ali vratar Sheriffa brani. Menalo ulazi umjesto Mišića, a Gojak umjesto Majera. Cristiano je zagonetka za obranu Dinama, ide i po lijevoj i po desnoj strani kao brzi vlak. Dinamovci ga ne stižu. Onda Traore u novoj prilici, ali promašuje.

Ali u 81-minuti Traore ne griješi, lijepo ulijeće na jednu loptu i ide sam na Livakovića i pogađa za 3:0. Dinamo je sada daleko od Lige prvaka.

Sheriff: Athanasiadis; Cristiano, Arboleda, Dulanto, Julien; Addo, Thill; Traore, Kolovos, Yansane; Luvannor

Dinamo: Livaković; Ristovski, Theophile-C., Perić, Franjić; Ivanušec, Jakić, Majer, Mišić, Oršić; Petković