LOŠA IGRA HRVATSKE: S Marokom 0:0 – slab napad, a Dalić napadače držao na klupi

Svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru protiv Hrvatske, branitelja svjetskog srebra na stadionu Al Bayt u Al Khoru, igrali su protiv reprezentacije Maroka.

U prvih petnaestak minuta Marokanci bolji, agresivniji, rastrčaniji. Bilo je opasno u 12, minuti. Najprije je snažno u blok pucao Ziyech, a nakon toga slijedi novi udarac, ali Livaković brani.

U 20. prekršaj u opasnoj zoni na 20 metara čini Modrić. Srećom Ziyech je pucao u zid. Marokanci i dalje bolji. U 25. En-Nesyri je sjajno smirio jednu loptu, bilo je opasno, ali je uspio spriječiti Lovren, koji zaustavlja njegov udarac.

U više od pola sata Marokanci i dalje opasniji prema naprijed, naši bez ubojitosti, bez ideje u napadu. Neki igrači se i ne vide.

U 40. minuti Modrić je izgubio loptu od Hakimija, pa napravio prekršaj na nekih 25 metara od gola. Ziyech je pokušao, ali je Brozović u duelu sa Ziyechom osvojio loptu.

I onda u 45. konačno naša kontra. Najbolja šansa za Hrvatsku – Vlašić je pucao s četiri metra, ali Bounou je to uspio obraniti.

U drugom dijelu Nikolu Vlašića zamijenio je Mario Pašalić. I onda u 50. sijevnula opet muinja Marokanaca. Dva udarca u istoj akciji, a onaj Mazraouija morao je braniti Livaković.

Minutu kasnije munjevita kontra Hrvatske. MOdrić je ubacio iz kornera, Lovren je pokušao zabiti u padu, ali je Amrabat očistio.

U 63. opet opasana napad Maroka i spašava Livaković. Hakimi je ubacio, a lopta je kroz šesnaesterac prošla uz trojicu igrača hrvatske reprezentacije. Ali, Livaković spašava.

U 65. opet Livaković brani. Hakimi je pucao s 30-ak metara nakon slobodnog udarca. Livaković je boksao opasan udarac.

U 70- promjena kod Hrvatske. Umjesto Kramarića u igri je Marko Livaja. Ne ide našima. U 79. Majer mijenja Kovačića.

U 81. En Nesyiri i Ounahi izlaze van. U igri su Abd Al Razke Hamdalah i Abdelhamid Sabiri.

U 90. Oršić mijenja Perišića. Šest je minuta sudačke nadoknade.

Za nadati se da će Dalić odustati od današnje jedanaestorice s početka u sljedećem susretu.