LOPOVSKA BERBA: Iz šljivika u Đakovštini ukrali čak tri tone šljiva!

Lješnjak, pokraden im vrt… – nizali u se posljednjih ljeta s područja Đakovštine naslovi o krađama na otvorenome, o krađama uroda, ljetine, za koju je njezin vlasnik crnčio cijele godine, ulagao, strepio od nevremena, a potom došao netko i s nevjerojatnom drskošću i bezobrazlukom sve “počistio”.

Najnoviji takav slučaj na đakovačkom području dogodio se proteklih dana u Gorjanima, gdje je đakovačkim vlasnicima opustošen šljivik na 1,1 hektar s više od 300 stabala.

Prema procjeni vlasnika, pobrano im je i ukradeno čak – tri tone šljive “čačanke”! Pola je to ovogodišnjeg uroda u tom šljiviku, kažu vlasnici, kako piše Glas Slavonije.

Šljivik je uz sporedni, prteni put, nije uopće uz prometnu cestu da bi upadao u oči, no netko je očito “snimio” njegovu rodnost i čekao pravi trenutak. Da ironija bude veća, vlasnici su pokosili šljivik, i ne znajući da neželjenim gostima pripremaju teren za još lakše kupljenje šljiva.

Vlasnici, koji imaju i OPG, bez više tona šljiva ostali su baš u trenutku kada su šljive na cijeni – ona za pekmez je 0,80 eura za kilogram, a za rakiju 60 centi.

Krađa šljiva dogodila se ovim Đakovčanima u trenutku kada im je šljivik u desetoj godini i počinje puni rod. I lani im je netko krao šljive na toj lokaciji, no, kažu, ne u količini kao ove godine.