LOPOV BEZ SUĆUTI: Muškarac (62) krao po Zagrebu dok su ukućani bili na sprovodu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske dovršili kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom zbog sumnje da je počinio ukupno deset kaznenih djela „Teška krađa“ provaljivanjem i jedno kazneno djelo „Krađa“ u pokušaju.

PU zagrebačka u priopćenju dalje kaže:

Sumnja se da je od kraja kolovoza pa do druge polovice listopada u osam navrata na području Zagreba, odnosno na Medveščaku, Črnomercu ili Centru, provalio u stanove ili kuće za vrijeme dok u njima nije bilo ukućana, u tri slučaja ukućani su se nalazili na sahrani užeg člana obitelji, da bi potom iz tih stanova ili kuća otuđio alkohol, novac, nakit, informatičku opremu, torbe, parfeme, mobitele, naočale, novčanike, sušila i ostalo. U jednom od slučaja kada je provalio u kuću na Črnomercu dok su ukućani bili na sahrani, osumnjičenog je vidjela korisnica jednog dijela kuće da bi tada, nakon što je otuđio nakit, iskoristilo priliku i pobjegao.

Sumnja se da je u kuće i stanove provaljivao na način da bi podesnim predmetima obijao ulazna vrata ili vrata terasa do kojih bi dolazio i svladavanjem visine.

Isto se tako sumnja da je dva puta u rujnu te jednom u listopadu, u Rijeci, Kostreni i Kraljevici, dok su se ukućani nalazi na sahrani užeg člana obitelji, provalio u stanove ili kuće iz kojih je otuđio novac, nakit, mobitele, liječničku dokumentaciju, informatičku opremu, osobne dokumente i ostalo. U kuće ili stanove je, sumnja se, ulazio na način da bi provaljivao ulazna vrata do kojih bi dolazio stubištima ukoliko se vrata nisu nalazila u prizemlju.

Nadalje, 2. studenoga oko 4 sata je, sumnja se, ušao u dvorište kuće gdje je iz prostora ispod vanjskih stepenica otuđio jednu gumu i odnio je u osobni automobil kojim se dovezao te se potom vratio i po ostale gume, međutim, oštećena osoba ga je uočila te je pobjegao do vozila gdje ga je ona sustigla i uzela mu gumu koju je otuđio.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 300.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.