LOKOMOTIVA NAMUČILA DINAMO: Do pobjede od 0:2 do 3:2 u sudačkoj nadoknadi!

Dinamo i Lokomotiva na Maksimiru su igrali prvi susret 1. kola SuperSport HNL-a. 

Dinamo je u prvoj minuti pogodio gredu. Povukao je Špikić, pucao Ristovski, ali lopta odsjeda na gredi. I odmah u 4, minuti šok za Dinamo. Lokomotiva je povela 0:1 nakon što je pogriješio  Theophile-Catherinea… Dodavao je loptu u sredinu i to učinio loše, lopta se odbila do Kulenovića koji rutinski zabija za 0:1.

Dinamo je imao puno sreće u 15. minuti kada opet zabija Kulenović.  Aliyu je pucao nakon kornera, a lopta se odbila do Kulenovića koji sa šest metara zabija za 0:2. No sudac Bel poništava zgoditak zbog prekršaja na Ademiju, I to pregledom snimke.

I onda pravi šok. Lokomotiva ipak vodi 0:2. Sjajna akcija Lokomotive preko Bočkaja koji je zaspao. Povratna lopta u 16 metara i Aliyu pogađa sam kut kraj Livakovića. Bila je to 23. minuta. Drmić mijenja Bočkaja. i dvije minute kasnije Drmić zabija za 1:2. Špikić je prošao desnom stranom, vratio na peterac, a Drmić pogađa rašlje.

U 27. Drmić u prilici za drugi zgoditak, ali lopta za malo odlazi pokraj suprotne stative. U 30. opet prilika za Dinamo. Kombinacija Oršića i Petkovića, lopta u gužvi, nitko se ne snalazi, a onda Oršić u svoim stilu gađa suprotne rašlje i za malo promašuje.

Drmić s Petkovićem nakon drugog svog zgoditka.

I onda se u 35. opet ukazao Drmić i vratio Dinamo u igru. Zabio je za 2:2. Ivanušec je sjajno projurio po desnoj strani, gađa Drmića, koji rutinski gura loptu u mrežu. Dinamo reda prilike, Lokomotive nema. Mišić ulazi umjesto Oršića.

Dinamo je loše ušao u drugo poluvreme. U 15 minuta baš ništa. Onda je u 61. povukao Ivanušec, ali iskosa puca ravno u vratara. Dinamo nešto pokušava, ali nema naboja, nema pravih napada. Lokomotiva je uspostavila ravnotežu i dobro se nosi. U 70. nakon kornera velika prilika – Ljubičić puca kroz mnogo nogu, ali vratar Lokomotive uspijeva odbiti nogom.

Vrijeme se topi. Hoće li Lokomotiva opet zagorčiti život Dinamu na startu? Ušli su u utakmicu kao veliki favoriti, ali Lokomotiva je pokazala zube. U 76. Lokomotiva s igračem manje. Nakon što je Marić napravio težak prekršaj nad Ristovskim, sudac Bel je provjerio VAR i dao mu crveni. Kod Dinama desetak minuta prije kraja izašli su Špikić i Ristovski, a ušli su Menalo i Moharrami.

U 83. nakon dobre akcije Menalo dobro puca iz voleja, ali vratar Santini brani. Dinamo pokušava do tri boda. Ali previše se lopta gura kroz sredinu gdje je Lokomotiva čvrsta. I onda u sudačkoj nadoknadi dobra i brza akcija u kojoj Menalo lijepo zabija za pobjedu Dinama 3:2.

Dinamo: Livaković – Ristovski, J. Šutalo, Theophile, Bočkaj, Ademi, Ljubičić, Špikić, Ivanušec, Oršić, Petković

Lokomotiva: Santini – Vranjković, Mersinaj, Soldo, Milićević – Smakaj, Čokaj, Marić – Aliyu, Kulenović, Pivarić