LOKALNI IZBORI: Nikola Topol kandidat SDP-a za gradonačelnika Svete Nedelje

Gradski odbor SDP-a Sveta Nedelja predstavio je svog kandidata za gradonačelnika tog grada, Nikolu Topola. Tim povodom poslali su priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

Na samo Valentinovo, ispred Područne škole Strmec, Gradski Odbor SDP Sveta Nedelja predstavio je svog kandidata za gradonačelnika Svete Nedelje – Nikolu Topola. Znakovita je objava kandidature upravo na dan zaljubljenih jer kampanju prati slogan: “Za grad sa srcem!” Mjesto u vrtiću za svako dijete, centar za mlade, EU projekti i Sveta Nedelja kao odredište, a ne usputna stanica, samo su neke od poruka koje je Topol iznio predstavljajući svoju kandidaturu:

„Kad postanem gradonačelnik prije svega ću se pobrinuti da svako dijete u Svetoj Nedelji ima pravo na svoje mjesto u vrtiću. Neću dopustiti da se osnovne infrastrukturalne potrebe obrazovnih institucija povlače kao predizborni aduti od izbora, pa do izbora. Mladi će dobiti i svoj adekvatan centar, no neću ni pod razno zakinuti ni jednu dobnu skupinu našeg grada. Sveta Nedelja mora postati grad istih kriterija za sve žitelje. Stvorit ćemo stručnu i kompetentnu ekipu koja će o EU fondovima pričati na razumljiv i efektan način. Pred nama je zanimljiva kampanja, ali i mandat koji će Svetu Nedelju pozicionirati tamo gdje ona mora biti, bliže ljudima.“ zaključio je.

Topol je naglasio kako ga visoka politika ne zanima, osim u tome da dobre projekte iz Svete Nedelje preslikavaju druge općine i gradovi u Hrvatskoj i u Europi. Isto tako, poručio je svima, neće odbacivati dobra rješenja i projekte ako su idejni kreatori njegovi politički suparnici, odaslavši time snažnu poruku kako oslonac njegove kampanje nije bavljenje lošim stvarima protukandidata nego okretanje budućnosti i zajednički rad za boljitak Svete Nedelje. Medijima i svima okupljenima obratili su se i predsjednik Gradskog odbora SDP Sveta Nedelja Dario Zajec te predsjednik Županijskog odbora SDP Zagrebačke županije Mihael Zmajlović.

Zajec je, prilikom predstavljanja Topola kao kandidata, naglasio kako je 2017. godina pokazala svetonedeljskom SDP-u da je vrijeme za promjene, moderne politike i nove ljude: „Shvatili smo da, ako želimo mijenjati ovaj grad na bolje, prvo moramo mijenjati sebe. To smo i učinili, radili smo, putovali i učili od drugih gradova i općina. Upoznali se s problemima u svakom od naših 14 naselja, osvježili smo naše politike, pronašli moderna rješenja, od kojih je jedno i kandidat za gradonačelnika Svete Nedelje Nikola Topol.“

Kandidat za župana Zagrebačke županije, Mihael Zmajlović, osvrnuo se na činjenicu kako je Sveta Nedelja i dalje jedan od uspješnijih gradova Zagrebačke županije, čijem je uspjehu u protekle četiri godine doprinio i SDP kroz niz dobrih inicijativa i projekata: „Drago mi je što na predstavljanju kandidature u Svetoj Nedelji mogu pružiti podršku Nikoli Topolu i njegovoj ekipi čije će ideje, znanje i energija biti na korist građana Svete Nedelje, ali i Zagrebačke županije, kojoj je potreban vjetar u leđa. Lokalna i županijska razina preklapaju se u mnogim segmentima: obrazovanju, zdravstvu, sportu, gospodarstvu i društvenom životu te se veselim mogućoj suradnji mene kao budućeg župana i Nikole na čelu Svete Nedelje.“

Nikola Topol, kao prvi službeno predstavljeni kandidat za gradonačelnika Svete Nedelje, zaključio je konferenciju otvorenim pozivom medijima, ali i građanima, da mu se obrate za sva pitanja i nedoumice kako bi, iz prve ruke, saznao što sve muči njegove sugrađane.

Komentiraj