LJUTA NA HRVATSKU: Glasnogovornica ruskog ministarstva Zaharova prijetećim tonom

Vlasti u Hrvatskoj odbile su organizirati let za ruske diplomate kojima je naređeno da napuste zemlju, kazala je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

“Vlada Republike Hrvatske nastavlja razvijati antirusku liniju, ustrajno i sustavno uništava bilateralne odnose, doslovno se upuštajući u spletke”, stoji tako u priopćenju Zaharove, a prenosi agencija RIA novosti.

Odluku hrvatskih vlasti nazvala je manifestacijom militantne rusofobije.

“Službeni Zagreb je došao do točke da nam je na nediplomatski način, kršeći pristojnost i standarde međunarodne komunikacije, uskratio humanitarni let kako bismo evakuirali veliku skupinu zaposlenika Veleposlanstva Rusije u Hrvatskoj s obiteljima, uključujući malu djecu”, istaknula je Zaharova, kako prenosi N1.

“Takav nehumani i krajnje podrugljiv odnos prema našim sugrađanima neće proći bez primjerenog odgovora”, dodala je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Podsjetimo, iz Hrvatske je protjerano 18 ruskih diplomata te šest članova administrativno-tehničkog osoblja. Rok za napuštanje Hrvatske je 25. travnja. Hrvatska se time pridružila nizu europskih zemalja koje su učinile isto zbog brutalne ruske invazije na Ukrajinu.