LJUDI VOLE NEW YORK: S ravnateljima i gradonačelnik Velike Gorice – sam je platio put

Nakon što je Index otkrio kako neki ravnatelji škola putuju u New York na trošak poreznih obveznika, oštru kritiku uputila je i ministrica Blaženka Divjak, a Suzana Hitrec, predsjednica Udruženja hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja put otkazala, no neki od ravnatelja svejedno su odlučili otići na put koji im većinom plaćaju škole i županije.

Jedan dio putnika putovanje je platio iz svog džepa. Među njima je i gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić i saborski zastupnik.  On je, inače, i predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije. HDZ je danas odgodio glasanje u Saboru “jer su neki zastupnici na putu”, a jedan od njih je i Barišić.

Na putu je i njegova supruga, inače ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje mladeži. Ona je ujedno je i direktorica tvrtke Gorica media, a prema poslovanju prema isplatama dobavljača iz državnog proračuna ta tvrtka nije surađivala s državom.

Poslali smo upit Centru za odgoj i obrazovanje mladeži, zanimalo nas je tko je ravnateljici platio put. Iz Centra su za N1 rekli da se “ravnateljica Nikolina Vučković Barišić nalazi u SAD-u na godišnjem odmoru za koji je prethodno dobila suglasnost Upravnog vijeća.”

“Također, u planu puta joj je i odlazak u New York gdje će se sastati s grupom ravnatelja, no međutim cjelokupni put plaća osobno, a Centar nije isplatio dnevnice niti je participirao u troškovima, obzirom da se radi o privatnom putu”, kazali su iz Centra za N1.

Kontaktirali smo ured gradonačelnika Barišića iz kojeg poručuju da je na putovanje išao privatno i da ga je platio sam.

Komentiraj