LJUBAV PREMA VOĐI: Moj politički put veže se uz gospodina Plenkovića – kaže Ćorić

Nakon sudjelovanja na 15. konvenciji hrvatskih izvoznika ministar gospodarstva Tomislav Ćorić zadovoljno je ustvrdio da je “izvozni sektor onaj koji višestruko pozitivno utječe na hrvatsko gospodarstvo”.

Izvor: Media servis

Iako je oporba u više navrata kritizirala postojeći Zakon o strancima za koji tvrdi da će rušiti plaće radnika u Hrvatskoj, Ćorić je spremno uzvratio da to nije tako jer se kontinuirano bilježio rast plaća unatoč tome što smo imali uvoz stranih radnika.

Mnoge zanima koje će biti konkretne mjere za same izvoznike. Ministar nije htio u detalje, ali je rekao: “Neki od programa su već u tijeku, govorimo o COVID-19 kreditima koji prije svega za cilj imaju namiriti likvidnost različitih tipova poduzetnika u Republici Hrvatskoj. A, s druge strane će u narednim mjesecima krenuti neke od mjera, dodatni financijski stimulans upravo za proizvodnu djelatnost.”

Ćorić nije mogao izbjeći odgovor na novinarsko pitanje o napisima Nacionala da bivša državna tajnica Josipa Rimac, koja je u pritvoru i pod istragom USKOK-a, tvrdi da je pomogla njegovu uzletu u HDZ-u i to na preporuku supruge nedavno razriješenog Domagoja Validžića.

“Ja ne bih komentirao naslovnicu Nacionala, mogu se referirati na svoju političku karijeru koja je opće poznata od 2014. na ovamo. Tu nemam nešto posebno za dodati. 2016. postao sam ministar u Vladi gospodina Plenkovića i moj politički put se u HDZ-u se u najvećoj mjeri veže za gospodina Plenkovića”.

Komentiraj