LINO ČERVAR: Dat ćemo sve od sebe – primarno je biti među “naj” sedam

Izbornik hrvatskih rukometaša Lino Červar objavio je popis 18 putnika za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj.

Izvor: Media servis

Otpao je tek pivot Leon Šušnja i to zbog ozljede, ako se oporavi Červar će napraviti zamjenu s mladim Halilom Jaganjcem jer kaže da mu je Šušnja važan u svim obrambenim sustavima.

Vratari: Marin Šego, Ivan Stevanović

Desna krila: Zlatko Horvat, Ivan Vida

Lijeva krila: Manuel Štrlek, David Mandić

Pivoti: Željko Musa, Krešimir Kozina, Marin Šipić

Lijevi vanjski: Halil Jaganjac, Ivan Slišković, Damir Bičanić, Alen Blažević

Srednji vanjski: Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Igor Karačić

Desni vanjski: Luka Stepančić, Jakov Vranković

Pripreme nisu bile duge, a iza naše reprezentacije dvije su test utakmice. Na HEP Croatia Cupu u Poreču apsolvirali su prvo Crnu Goru, a onda i Italiju.

“Nakon turnira primijetio sam da se podigla koncentracija te da postoji velika volja i želja. Uvjeren sam da će moji igrači dati sve od sebe kako bi na prvenstvu postigli što više”, rekao je Červar koji je već ranije napomenuo kako je primarni cilj biti među sedam.

“Konkurencija je velika i jaka. Preko deset reprezentacija će se ravnopravno boriti za ulazak među sedam koji imaju mogućnost odlaska na Olimpijske igre. Uvjeren sam da će barem tri ili četiri vrhunske reprezentacije otpasti”, rekao je Červar.

Hrvatska na turnir kreće sutra, a u petak u Münchenu igra prvi susret protiv Islanda. U skupini smo još s Bahreinom, Japanom, Makedonijom i Španjolskom.

Kapetan Domagoj Duvnjak naglasio je važnost prve utakmice

“Prva utakmica je najbitnija. Gledali smo Island, vrlo su nezgodna momčad. Vratio im se trener s kojim su bili drugi na Olimpijskim igrama. Morat ćemo odigrati jako dobru utakmicu, želimo li pobijediti. Sve što se dalje bude događalo bit će lakše”, rekao je Duvnjak.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!