LIJEPI I SJAJNI NOKTI: Ne trošite novac – jabučni ocat silno pomaže!

nokti, ruka

Vrlo je široka primjena jabučnog octa, koji se za poboljšanje zdravlja koristi već stotinama godina. Jer jabuka ima izvanredna nutritivna svojstva i poznata je kao najzdravije voće.

Za one koji ne znaju jabuka sadrži mnoge vitamine i minerale – pektin, beta-karoten, željezo, kalcij, kalij i fosfor. Izvor je enzima i amino kiselina. Ali, njezin pripravak – jabučni ocat – pomoći će vam i kod održavanja lijepih i sjajnih noktiju.

Uz to, nećete trošiti novac na za to razne kemijske pripravke koji i nisu baš jeftini. Magnezij, kalij, kalcij i željezo, koje sadrži jabučni ocat, su tvari koje su jako bitne za zdravlje noktiju. S druge pak strane kiselost jabučnog octa pomaže i u prevenciji i liječenju gljivica na noktima.

Ako se odlučite za jabučni ocat, dva su načina kako ga možete primijeniti. Ako želite namočiti nokte, tada pomiješajte pola vode i pola jabučnog octa i barem jedanput na dan držite nokte u mješavini od 5 do 10 minuta. Možete sve i na drugi način. U čašu vode dodajte žlicu jabučnog octa i popijte tri puta na dan. (d. g.)